Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

В Камбюр се облизват за пай от Робърта, испански спец си тръгва от Лудогорец

Сензациите в пресата: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец, операция сваля цената на Холмар

Сензациите в родната преса на 30 юни, вторник, 2020 година:

Тема Спорт: Ботафого с оферти за двама от Лудогорец


Бившият треньор на Лудогорец - Пауло Аутуори, иска да вземе двама играчи от Разград в новия си тим Ботафого. Местните медии обявиха, че от клуба вече са изпратили официални оферти за привлича­нето на централния защитник Рафаел Форстър, както и на десния бек Сисиньо.

Най-голямата нужда на Ау­туори е да подсили средата на отбраната. А преговорите за правата на 29-годишния Форс­тър засега не вървят гладко. Затова и треньорът има вари­ант с друг човек за тази зона. "По настояване на Пауло Ау­туори Ботафого продължава да бъде активен на трансфер­ния пазар. Аржентинският за­щитник Жоел Карли си тръгва, но вече е намерен негов за­местник. Бордът на директо­рите отправи официално предложение за закупуването на Рафаел Форстър от Лудгорец - отбор, който Аутуори ръководи през 2018-а година. Треньорът е убеден, че Форс­тър ще му свърши работа, за­щото играе с левия крак. Засега разговорите не са лесни, защо­то той има контракт с бълга­рите за още една година", пи­шат в латиноамериканската страна.

През този сезон Форстър има 8 шампионатни мача, като напоследък не попада в планове­те на Павел Върба, който раз­чита най-много на Драгош Григоре и Георги Терзиев в центъ­ра на отбраната.

Наред с това от Ботафого са осъществили контакт и с агентите на Сисиньо. Те са уве­домили клуба, че десният бек има договор за още 2 години с разградчани. Но той няма нищо против при разбирателство между двете ръководства да премине под наем в бразилския тим. Очаква се развръзка по преговорите да има до дни.

Тема Спорт: Испански спец си тръгва от Лудогорец

Испанският кондиционен треньор Иван Диас Инфантес напуска Лудогорец. Той ще се завърне в родината си след края на сезона и най-ве­роятно ще започне работа в бившия си клуб Атлетико Мадрид. С дюшекчиите той е ставал шампион на Испа­ния, вдигал е и Лига Европа.

"Атлетико е моят дом. По­стигнах толкова много в професията благодарение на клуба", заяви Диас пред ASG.

Той разкрива, че от Лудо­горец са му предложили "до­животен договор", но раждането на сина му Уго е про­менило приоритетите му. Затова и предстои раздяла между двете страни и за­връщането на испанеца в родината му.

В същото време 35-годишният Моци заяви, че ще играе още два сезона за ор­лите. "За мен това е осма титла с Лудогорец. Важно е да ходя на тренировка с удо­волствие. Имам договор за още две години и възнамеря­вам да го изпълня. Помагам на отбора, доколкото мо­га", каза румънецът пред ме­диите в родината си.

Тема Спорт: Операция сваля цената на Холмар

В Левски са силно притес­нени от състоянието на Холмар Ейолфсон. От до­ста мачове насам исланд­ският защитник играе с контузия. Мачът със Сла­вия ще бъде последен за не­го през кампанията. През следващата седмица цен­тралният защитник ще трябва да се оперира. Той има херния, която го из­мъчва през пролетта. Ляга­нето под ножа е много ло­ша новина за ръководство­то на Левски. На "Герена" разчитат с трансфер на бранителя да вържат част от бюджета за следващия сезон. Холмар е най-скъпоплатеният играч на сините. И той със сигурност ня­ма да остане в Левски през следващия сезон, въпреки че има действащ договора. Причината е, че клубът ня­ма как да си позволи да продължи да плаща месеч­ното му възнаграждение, което е в размер на над 30 хиляди евро.

За домакинството на Славия, което е в събота, 4 юли, от 18:00 часа, на линия най-вероятно ще бъде Ста­нислав Иванов. Нападате­лят пропусна визитата на Берое срещу контузия. В предишните мачове той играеше на инжекции.

Меридиан мач: Комшии решават за Карагарен след сряда


Пратеници на няколко турски клуба, сред които са и родни агенти с позиции в югоизточната ни съседка, ще следят специално изявите на Бирсент Карагарен по време на утрешния финал за Купата на България. От представянето на проектонационала, който и след рестарта на сезона е сред водещите фигури в състава на Бруно Акрапович, до голяма степен ще се зависи кога подготвяният негов тран­сфер ще се случи. В Турция вече писаха, че Акхисарспор и Хатайспор проявяват много сериозен интерес към говорещия турски език асеновградчанин, но и други от места са отправили запитвания към ръководст­вото на Локо (Пд). Собственикът Христо Крушарски наскоро призна пред „Меридиан Мач", че не му се иска да се разделя със своите любимци Карагарен и Умарбаев.

Меридиан мач: В Камбюр се облизват за пай от Робърта

Изявите на Найджъл Робърта в Левски не остават незабелязани в родната му Ни­дерландия. Двата гола, с които повали Берое, бяха приети с похвали най-вече от феновете на Камбюр. Робърта дойде на „Герена" от този тим през миналото лято. Той подписа в навечерието на гостуването на АЕК Ларнака. Сега запалянковците се надяват, че в Леоварден ще пристигне сериозна сума, ако Робърта бъде продаден. А според тях той едва ли ще остане в София, след като към него има доста сериозен интерес от чужди клубове. Смята се, че пръв на пистата е Легия (Варшава). Поляците искат да направят тандем в атака между Робърта и Швиерчок. „Дано сме си запазили сериозен процент при следваща продажба", надяват се феновете на Камбюр. „Може и да не получим нищо, Левски е зле финансово и може да си тръгне без пари", опасяват се обаче други.

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки