Локо Пд с подкрепа от Бразилия

Сигурен съм, че купата пак ще е наша, отсече Даксон

Локо Пд с подкрепа от Бразилия

 Трима от чужденците, играли за Локо Пловдив, изпра­тиха видеообръщения до феновете преди финала за купа­та. Сред тях бяха бразилецът, играл 6 години за тима, Даксон да Силва, героят от миналого­дишния сблъсък за трофея Ален Ожболт и сърбинът Нешко Милованович, който стана шампион с пловдивчани през 2004 г.

"Здравейте! Аз съм Даксон да Силва и искам да призова всички локомотивци да под­крепят отбора във финала за купата. Сигурен съм, че тро­феят пак ще е наш! Само Ло­ко", обяви от далечна Брази­лия Даксон, който игра за Локо от 2016 до 2012 г. Офанзивният халф замени смърфовете с Вашку да Гама. В момента пък е част от нискоразредния Соуза и дори вкара хеттрик през март в двубой от щат­ското първенство Параибано.

Авторът на гола от мина­логодишния финал (1:0 над Бо­тев Пд) Ален Ожболт пък зая­ви: "Здравейте, локомотивци! Знаете колко важен мач идва в сряда. Отборът ще има голяма нужда от вашата подкре­па. Просто всеки един фен трябва да е на стадиона! Аз ще стискам палци, за да спече­лим купата отново. Само Ло­ко", заяви Ожболт от Словакия. В началото на тази годи­на той бе продаден на гранда Слован, с който вече стана шампион. Ожболт записа 4 ма­ча и 1 гол в елита, като се раз­писа на 20 юни при 3:2 над Жилина. Той има и 2 попадения в 3 срещи за купата. Слован играе финал в турнира на 8 юли сре­щу Ружомберок, така че Ож­болт може да спечели дубъл още в първия си сезон в гранда.

Сърбинът Милованович пък заяви: "Преди 16 години ние спечелихме шампионската титла. Сега втора година по­ред Локомотив играе финал за Купата на България. Цял сезон отборът играе много хубав футбол и се надявам, че ще за-радва феновете cи с нова ку­па. Вие винаги бяхте 12-ият футболист в нашия отбор, винаги имахме подкрепа от вас. Призовавам всички, кои­то имат възможност, да оти­дат на Националния стадион. Надявам се Локомотив да спе­чели този мач и след него всички да сме щастливи. До нови срещи! Само Локо", каза Милованович. Неотдавна той преговаряше да поеме Сеп­тември Симитли.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки