В ИТАЛИЯ: Ювентус докосва титлата след победа над Дженоа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дибала и Роналдо пречупиха домакините за шест минути

В ИТАЛИЯ: Ювентус докосва титлата след победа над Дженоа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус спечели с 3:1 гостуването си на Дженоа от 29-ия кръг на Серия "А". Пауло Дибала,  Кристиано Роналдо и Дъграс Коста се разписаха за успеха на "бианконерите", които са много близо до поредна титлата. Андреа Пинамонти вкара за домакините.

 
Първата по-интересна ситуация беше пред вратата на домакините. Пауло Дибала отправи удар от границата на пеналта, но след рикошет в защитник топката мина встрани от вратата. В 12-ата минута и Дженоа можеше да поведе. Федерико Бернардески стреля от дистанция, а вратарят Матия Перин трябваше да се намесва решително.
 
Стражът направи още едно решаващо спасяване две минути по-късно, когато отрази мощен шут на Роналдо. Португалецът не успя да го преодолее и в 16-ата минута. В 28-ата  Бернардески проби на скорост и стреля от малък ъгъл, но Перин беше заел добра позиция и улови.
 
В 42-ата минута Роналдо стреля от малък ъгъл, но нова решителна намеса на вратаря на Дженоа не му позволи да вкара.
 
Ювуентус поведе в 50-ата минута, когато Дибала получи топката пред наказателното поле, финтира защитник, освободи си пространство и с удар по земя вкара - 0:1.
 
В 54-ата минута Бернардески стреля с глава, но на сантиметри от гредата. Две по-късно Кристиано Роналдо получи топката в средата на терена, напредна и с мощен шут вкара - 0:2. В 73-ата Дъглас Коста довърши домакините.
 
Четири след това Андреа Пинамонти върна едно попадение, но домакините нямаха сили за нищо повече.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки