ОБЗОР: Гол №50 на Обамеянг във Висшата лига даде тон за успех на Арсенал (РЕПОРТАЖИ)

Евертън пък задълбочи още повече кризата на Лестър

ОБЗОР: Гол №50 на Обамеянг във Висшата лига даде тон за успех на Арсенал (РЕПОРТАЖИ)

Пиер-Емерик Обамеянг се разписа на два пъти за победата на Арсенал с 4:0 срещу Норич. Другото попадение бе дело на Гранит Джака. Лондончани водеха с два гола на почивката, а към края влезлият като резерва Седрик Соареш ознаменува дебюта си с попадение.

Това бе трети пореден успех за тима на Микел Артета. "Артилеристите" временно се изкачиха са седмо място в класирането и са в борбата за местата, даващи право на участие в евротурнирите.От първите минути Арсенал започна да атакува и да създава положения пред вратата на гостите. Тим Крул се справи с удар на Обемеянг при първата по-добра ситуация. В 20-ата минута обаче Норич можеше да поведе. Бен Годфри отправи страхотен удар от над 25 метра. Снарядът се отклони от външната страна на дясната греда на Мартинес.

Въпреки превъдходството на лондончани, гостите като цяло успяваха да се справят с атаките на съперника. Това се промени в 33-ата минута, когато груба грешка на Крул позволи на Арсенал да открие резултата. Вратарят се забави с изчистването на топката и Обамеянг го блокира, като се озова сам срещу опразнената врата. Нападателят отбеляза 21-ото си попадение от началото на сезона и своя 50-и гол във Висшата лига с екипа на "артилеристите".

Ситуцията на Норич се влоши още повече няколко минути по-късно. Отлична атака на домакините изведе Тиърни отляво, а той намери Джака в наказателното поле. Швейцарецът отбеляза първия си гол за сезона с прострелен изстрел.

Даниел Фарке направи три смени на почивката за надеждата да види нещо различно от своя тим през второто полувреме и за кратко това даде резултат. Норич започна силно втората част и създаде няколко положения. Влезлият като резерва Ида накара Мартинес да прави страхотно спасяване, а Ернандес отправи опасен удар, но топката мина малко над вратата.

"Канарчетата" имаха предимство, но така и не можеха да стигнат до гол. Защитата на гостите обаче направи фатална грешка в 67-ата минута и интригата в срещата приключи. Йосип Дърмич подари топката на Обемеянг пред вратата на Норич и нападателят нямаше проблем да отбележи втория си гол в мача.Това попадение прекърши гостите, а в 81-ата минута те получиха още един гол. Седрик Соареш, който се появи на терена няколко минути по-рано, ознаменува дебюта си с попадение. Лошо изчистена топка попадна на крака на бранителя и той с хубав удар от дистанция се разписа.

По същото време Евертън победи Лестър с 2:1 и задълбочи кризата на "лисицие".

"Карамелите" събраха 44 точки и вървят 11-и в класирането, но са само на 2 от осмия Тотнъм и имат реален шанс да се преборят за място в Лига Европа. Лестър все още е трети с 55 точки, но може да бъде изместен от Челси, който по-късно тази вечер играе с Уест Хам.


"Лисиците" остават без победа след рестарта на сезона, като запидаха две равенства преди тази загуба.Резултатът за водения от Карло Анчелоти тим беше открит в 10-ата минута от Ричарлисон, който засече отблизо центриране в наказателното поле на Гордън.

Само шест минути по-късно Евертън получи прави да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле, като ситуацията беше ревизирана с ВАР.

През втората част гостуващият тим стигна до почетно попадение чрез Келечи Ихеаначо в 51-ата минута, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Въпреки многото време до края, Лестър не успя да се добере поне до равенство.

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ В АНГЛИЯ ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Всички резултати от днешните мачове в Англия:

Арсенал - Норич 4:0
Евертън - Лестър 2:1
Борнемут - Нюкасъл 1:4

От 22:15ч.
Уест Хям - Челси

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки