Челси капитулира в последната минута в лондонското дерби с Уест Хем (ВИДЕО)

"Чуковете" с важни три точки в борбата за оцеляване

Челси капитулира в последната минута в лондонското дерби с Уест Хем (ВИДЕО)

 Уест Хем отново мечтае за спасение, след като удари Челси с 3:2 в атрактивно лондонско дерби от 32-ия кръг на Висшата лига и спря серията си от 3 поредни поражения.

Двата тима изиграха страхотен мач изпълнен с обрати, като в крайна сметка радостта бе за Чуковете, които с 30 точки се отдалечиха на 3 от зоната на изпадащите и това може да се окаже ключова победа.

Късният гол на Андрий Ярмоленко нанесе сериозен удар върху амбициите на Сините за Шампионската лига, след като авансът на Челси пред Ман Юнайтед и Уулвърхемптън вече е само 2 точки.

Челси взе инициативата още от началото и в 5-ата минута Алонсо стреля акробатично, но в тялото на Фабиански. Последва и опит на Уилиан, който не затрудни вратаря на домакините.

Чуковете отговориха, когато в 13-ата минута Михаил Антонио се измъкна опасно в наказателното поле и стреля опасно по диагонала, но все пак покрай вратата. В 20-ата минута Сините пропуснаха отлична възможност, когато Ейбрахам пропусна топката зад гърба си и Пулишич от около 13-14 метра стреля встрани.

След период, в който нямаше много ситуации, се стигна и до 34-ата минута, когато след корнер Томаш Сучек успя да ритне топката в мрежата и Уест Хем поведе. Ситуацията обаче бе много интересна, тъй като в ситуацията Антонио бе паднал на земята и реално нямаше какво да направи.

Последва дълго преразглеждане от ВАР, като се оказа, че Антонио е с малко в засада, но бе много спорно дали топката го докосва и доколко влияе на играта. В крайна сметка попадението бе отменено за разочарование на домакините.

Както често се случва това се оказа важно, защото в 41-ата минута Диоп спъна Пулишич в наказателното поле. Дузпата бе категорична, а Уилиан я превърна в гол и даде аванс на Челси.

В добавеното време обаче, Уест Хем все пак изравни. След нов корнер Кепа бе блокиран от съотборник и не успя да излезе, а Сучек надскочи Аспиликуета и прати топката с глава в мрежата за 1:1.

След паузата домакините заиграха много силно и в 51-ата минута Деклан Райс изведе отлично Антонио, който претендираше за дузпа след съприкосновение с Рюдигер. Чуковете запазиха притежанието чрез Боуен, който центрира отлично във вратарското поле, където Антонио бе на точното място и отбеляза.

Това бяха силни минути за Уест Хем, но след 60-ата хората на Франк Лампард се поокопитиха и започнаха да създават положения, а в 72-ата минута изравниха. Уилиан отново бе героят, след като този път отбеляза от отличен свободен удар, при който топката рикошира и в гредата. Фабиански не бе заел добра позиция и бразилецът го наказа.

След това Сините имаха превес, но в 81-ата минута Уилшър изведе отлично Антонио, който стигна до топката, но Кепа се плъзна по тревата и блокира удара отблизо. В 84-ата минута Жиру пропусна много добра възможност да вкара трети гол за Челси, след като не успя да уцели топката.

Стигна се до 89-ата минута, когато домакините ликуваха. При контраатака резервата Ярмоленко бе изведен отдясно, смени посоката, нагласи си топката и с отличен удар с левия крак я прати в мрежата, носейки ключов триумф на своя тим.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки