БФ Волейбол подписа споразумение с КК Албена за развитие и просперитет на плажния волейбол

Любо Ганев участва в откриването на олимпийския младежки фестивал

БФ Волейбол подписа споразумение с КК Албена за развитие и просперитет на плажния волейбол
Българска федерация по волейбол подписа споразумение за сътрудничество с курортен комплекс Албена.

Целта на партньорството е развитието и просперитета на плажния волейбол, за да може България да класира поне един тим на следващата олимпиада в Париж през 2024 г.

От името на федерацията подпис сложи президента Любомир Ганев. А от другата страна е този на Маргарита Тодорова, член на съвета на директорите на "Албена Инвест Холдинг" А и директор „Експлоатация, Маркетинг и продажби” в Албена АД. Присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Партньорите се договориха да обединят усилия за развитието на плажния волейбол и за утвърждаване на КК Албена като национален Център по плажен волейбол. Споразумението предвижда организиране на състезателни, тренировъчни и научно-практически събития, промотирането на спорта сред всички слоеве на българското население, организиране на детски, ученически и студентски лагери, кампове на волейболни академии, треньорски семинари, подготовка на клубни и национални отбори. Договорът е за срок от 5 години.

„От години Албена е с прекрасна спортна база, тя се развива и надгражда непрекъснато и се радвам, че подобно споразумение ще може да спомогне за прогреса на плажния волейбол у нас - каза Тодорова. - Имаме опита с германски спортисти, организирахме и отделен сектор от плажната ивица, но сега се ангажираме още по-мащабно с развитието на този спорт в България.“

„Плажният волейбол е сред най-популярните и практикувани на планетата - заяви Горанов. - Днешното споразумение ще спомогне за неговото развитие у нас, ще съдейства много младежи да се увлекат по тази разновидност на волейбола, сред тях със сигурност са бъдещите олимпийски звезди на България.“

„Радвам се, че започваме подобно партньорство, тъй като плажният волейбол бележи все по-нарастващата популярност и глобален интерес - коментира Любо Ганев. - В Италия съм виждал как на подобни кампове се събират по 25 000 участници. Вярвам, че сътрудничеството е за доброто на българския волейбол.“

Президентът на БФ Волейбол и вицепрезидент на БОК участва в откриването на олимпийския младежки фестивал в Албена. Сред гостите бе и олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска.

Любо Ганев приветства участници от името на президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и пожела успехи на спортните терени.

Сред гостите бяха също Белчо Горанов (генерален секретар на БОК), Анатоли Илиев (дългогодишен организатор на фестивала), Денис Тахиров (представител на КК Албена) и Бончо Бонев (представител на спортните клубове).

„Вълнувам се и се радвам, че сме отново заедно въпреки всичко, което преживяхме в последните месеци - каза Ганев. 0  Желая ви да сте живи и здрави и да имате приятни изживявания със своите връстници тук на Фестивала.“ 

Твърде емоционално бе посланието към младите от Катя Дафовска. „Мотивирайте се да преследвате мечтите си - добави олимпийската шампионка от Нагано 98. - Спортът учи на много хубави неща, а чрез него можете да опознаете и обиколите света.“

„Въпреки промените отново сме тук заедно, за да покажем, че спортът е най-доброто средство да се върнем бързо към нормалния живот - обобщи Анатоли Илиев. - Това е един многообразен фестивал и сме амбицирани всяко лято да го надграждаме с рекорден брой участници и спортове.“

В 13-ото издание на Фестивала „Олимпийски надежди“ в Албена участват 412 млади таланти, родени между 2002 и 2006 г. Първокласните и отлично подготвени спортни арени на комплекса гарантират възможно най-добри условия.

През миналата година той стана първият в историята, удостоен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с титлата „Европейски курорт на спорта“.
Това лято състезанията се организират в 7 вида спорт, като за първи път има надпревари по бадминтон. Останалите спортове са лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване.

За втора поредна година в плажния волейбол се включват отбори от Сопот, този град ще има участие и в кросовите бягания.

Тази година като много силни се очертават турнирите по тенис на маса и бадминтон. Със сигурност отново футболът ще предизвика силни емоции и ще бъде сред най-атрактивните надпревари.

В леката атлетика най-многобройно присъствие заявяват отново представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-много участници са записани от школата на Черно море и СК Бриз от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са заявени по отбори от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са представени с един тим. 

По традиция фестивалът на БОК е под мотото "Да открием олимпийските надежди на България“. От основаването си досега тези състезания са били първо сериозно изпитание за много родни спортни надежди, по-късно утвърдили се в националните отбори, участвали в младежки олимпийски игри, а част от тях вече и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да допринася за популяризирането на основните идеали, принципи и ценности на олимпизма и разпространяването им сред младото поколение, както и да даде възможност за изява на младите спортни таланти.
Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки