Галин Иванов: Дано младоците в Левски получат шанс

Още няколко играчи на Славия ще осъществят сериозни трансфери в чужбина, заяви националът

Галин Иванов: Дано младоците в Левски получат шанс

 Утре Левски приема Сла­вия на "Герена". С лентата на белите ще е Галин Иванов (32 г.), който е юноша на си­ните. Националът говори пред "Тема Спорт" за пред­стоящия сблъсък, амбициите на тима му, какво трябва да направят в Левски. Той раз­кри, че вече е взел решение за бъдещето си - договорът му с клуба от "Овча купел" изтича с края на сезона.

Галине, в събота ви пред­стои гостуване на Левски, ко­ето ще е решаващо и за амби­циите на двата клуба за кво­та в Лига Европа. Готови ли сте да се преборите за нея?
- Вижте, това са силни думи. Нашата цел не е била класира­не за Лига Европа. Ако я по­стигнем, ще е повече от доб­ре. Но за нас бе повече от доб­ра награда, че се преборихме за първата шестица и сега игра­ем двубои срещу сериозни про­тивници и да растем. Славия няма болни амбиции да става шампион, да е по­стоянно в Лига Европа. Славия има амбиции да играе с българ­ски футболисти и да играе с млади момчета.

И по всичко личи, че го пра­ви повече от успешно.
- Да, така е. Прави го най-добре от всички в България.

Изглежда, че Левски ще бъ­де принуден да тръгне по съ­щия път с оглед на сътресе­нията от зимата и пролет­та. Може ли да го направи?
- За мен това е пътят - да се налагат български футболи­сти. А не да се убиват талан­тите. Така се убива и българ­ският футбол... Тук имаме нуж­да от родни играчи - млади, опитни. Няма значение дали са стари, трябва да са българи. Колкото до мен - аз още не съм стар, а опитен (смее се).

Кой ще е следващият голям трансфер на Славия след про­дажбата на Филип Кръстев?
- Такъв ще има, въпросът е да видим на кого. В Славия има добри играчи, не само млади. Ръководството ще каже кой ще е следващият. Ако момче­тата продължат да се разви­ват, ще осъществят сериозни трансфери в чужбина. Убеден съм в това.

Кои са най-добрите каче­ства на Филип Кръстев? Още преди време от Славия твър­дяхте, че той ще играе голям футбол, но на това се гледа­ше с насмешка.

- Това, че действа със само­чувствие. Той е страшен непу-кист. Това е черта от харак­тера му, която е хубава. Най ми харесва, че не се плаши и действа със самочувствие.

Преди първенството да бъ­де прекъснато заради корона-вируса, спечелихте на "Гере­на" с 2:1. Можете ли отново да го направите?
- Със сигурност отиваме, за да спечелим. Няма как да тръг­нем и да кажем, че ще паднем. Ще се стремим да играем кра­сиво и ако можем, отново да ги бием. След това ще гледаме какво да се случва. Не бива да се връщаме към онзи двубой, този ще е съвсем различен. Ча­ка ни интересен сблъсък.

Какво прави Златомир Загорчич толкова специален - не се плаши да залага на млади играчи, развива ги, следват трансфери, а на всичко отго­ре спечели и трофей със Сла­вия?
- Общо взето върши всичко, което трябва да прави един добър европейски треньор. Съумя да изгради страхотен колектив. Тренираме доста добре, много здраво - няма ска-тавки. Направи така, че фут­болистите да му повярват. Сториш ли го, можеш да во­диш. Той знае как да мотивира състезателите си - нещо, ко­ето е много важно за един треньор.

Кой от състава на Левски ти прави впечатление, за ко­го трябва да внимавате в съ­бота?

- За всеки играч внимаваме. Вижте, Левски си е Левски и го доказа. Щом един футболист е взет там, значи е добър. Това, че в някои мачове играта на някого или на отбора не се е получила, е друг въпрос. Левски със сигурност е фаворит още повече че мачът ще е на "Герена". Колкото до това, кой ми прави впечатление - няма да назова конкретно име.

Сините също имат доста младоци в състава си, кой ти харесва?
-Така е. Левски наистина раз­полага с качествени млади футболисти, трябва просто да им вярват повече. Сега из­пъква Станислав Иванов, но имат и Илия Юруков, Здравко Димитров - дано продължат да получават шанс и твърдо да се разчита на тях. Не са лоши. За жалост, на нас навремето не ни дадоха този път в Левски -на момчетата от моя набор, които станахме шампиони (б.а. - Галин Иванов е роден на 15 април 1988 година). Тогава не го дадоха, дано сега го пре­доставят на тези момчета, които го заслужават. Вижда се, че Стаси израсна, след като му бе гласувано доверие.

Каква е разликата в игра­та на Левски, след като отбо­рът бе поет от Георги Тодо­ров?
- Не виждам чак толкова го­ляма. Може би е тази, че в мо­мента в състава има повече млади футболисти, което е правилно. Дано причината не е само напускането на чужденци­те. Знам, че на сините им е трудно - не са получавали дълго време пари. Но всеки роден играч е изпадал в такава си­туация, включително и аз. По­желавам им успех. Сигурен съм, че ситуацията на "Герена" ще се стабилизира след завръща­нето на Наско Сираков. Той ще подобри нещата.

Какво е бъдещето ти, след като договорът ти със Сла­вия изтича?
- Решил съм го. Скоро време, или след края на сезона, ще се разбере окончателно.

Говорим за новак в елита -ФК ЦСКА 1948 Сф нали?
- Нека свършат мачовете, ще видим.

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Венци Стефанов: Как да съм доволен? Изравниха ни в самия край!

Президентът на Славия не бе никак доволен

Загорчич: Доволен съм от играта и момчетата, макар че не победихме

Треньорът на Славия изрази задоволството си от представянето срещу Ботев (Пловдив)

Славия без Томбак и Добрев за мача с ЦСКА 1948

И двамата имат проблеми

Официално: Славия обяви привличането одобрения след проби Николай Христов

Българинът си спечели трансфер при "белите"

Венци Стефанов: Няма да спираме Вуцов при добра оферта

"Смятам, че има феърплей в първенството", обяви босът на Славия

Носител на Купата с Левски влиза в щаба на Загорчич

Михайло Шейкероски вече е в София

Славия си набеляза вратаря на Марек при продажба на Вуцов

Младият страж има впечатляващите 13 "сухи" мрежи през сезона във Втора лига

Славия си връща дуо от ЦСКА 1948 през зимата

Ради Кирилов и Емил Виячки ще акостират вероятно отново при "белите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки