РЕАЛ ПОМИРИСВА ТИТЛАТА! Нова "пестелива" победа за Белия балет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рамос от дузпа донесе безценните три точки в Билбао, разликата с Барса вече е 7

РЕАЛ ПОМИРИСВА ТИТЛАТА! Нова "пестелива" победа за Белия балет (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лидерът в испанската Ла Лига Реал (Мадрид) направи нова много важна стъпка към титлата, след като победи с минималното 1:0 Атлетик Билбао като гост в мача им от 34-ия кръг на шампионата. 

Единственото попадение отбеляза Серхио Рамос от дузпа, като капитанът на "белия балет" отново се оказа ключовият играч, който да направи разликата за своя тим.

 Двубоят на "Сан Мамес" започна с очакван натиск на гостите и още във 2-ата минута отличен пробив на Карвахал отдясно завърши с добро центриране, но вратарят на домакините Симон с прецизно излизане улови топката. Две минути по-късно Марко Асенсио от пряк свободен удар затрудни стража на Атлетик Билбао, но и Бензема не успя при опита си за добавка.
 

Домакините изненадаха защитата на Реал Мадрид в 6-ата минута. Иняки Уилямс получи страхотен пас зад отбраната и шутира без забавяне, но Куроа спаси. Оказа се, че е маркирана засада и играта бе подновена с непряк свободен удар в полза на Кралския клуб.
Баските постепенно укротиха първоначалния устрем на гостите и в 16-ата минута бяха много близо до попадение. Намиращият се в отлична форма Раул Гарсия надскочи Карвахал и с глава стреля опасно, но Куртооа се намеси майсторски.
 
Невероятен пропуск направи Родриго в 22-ата минута. Превъзходно центриране на Марко Асенсио намери бразилеца на далечната греда, но ударът му с глава бе крайно разочароващ.

Домакините отвърнаха с бомбен шут на Иняки Уилямс, но за радост на гостите топката мина над вратата. Добрите атаки на баските продължиха и Уибямс отново бе изпуснат зад защитата в 36-ата минута, но реферът видгна флага за засада. 
 
В добавеното време на първата част Бензема бе много близо до откриване на резултата, но ударът му с глава не намери очертанията на вратата. 
 
И второто полувреме започна с по-активна игра на гостите, но Модрич и Бензема не намериха верния път към вратата на Унай Симон. Стражът на Атлетик се намеси решително в 60-ата минута, когато Родриго нахлу в наказателното поле с огромна скорост, но Симон предвидливо излезе и улови топката.
 
Напористите действия на Реал Мадрид дадоха резултат в 73-ата минута, когато Серхио Рамос от дузпа откри резултата.

Тя бе отсъдена след консултация с ВАР, тъй като нарушението на Дани Гарсия срещу Марсело в наказателното поле не бе видяно от рефера Гонзалес Гонзалес.
 
Три минути преди края Карим Бензема пропусна да затвори мача с втори гол. Французинът бе изведен на отлична позиция, но ударът му бе излит от Симон. 

Така, макар и с мач по-малко, Барселона вече изостава от Реал (Мадрид) на цели седем точки, а "каталунците" ще имат не леката задача да измъкнат победата срещу Виляреал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки