Анди Тод: Взехме добри играчи, надявам се да се представим добре

Вижте интервюто на помощник треньора на Пирин (Благоевград) пред клубната телевизия

Анди Тод: Взехме добри играчи, надявам се да се представим добре

 Помощник треньорът на Пирин (Благоевград) Анди Тод е бивш професионален футболист, играл дълги години във Висшата лига на Англия. В кариерата си той носи екипите на Мидълзбро, Болтън Уондърърс, Блекбърн Роувърс, Чарлтън Атлетик и други.

Тод даде интервю за Пирин ТВ, в което разказва не само за престоя си при „орлетата“, а и за дните си като професионален играч, мача на Блекбърн срещу ЦСКА през 2002 година и какъв човек е бившият му съотборник в Чарлтън Радостин Кишишев.

– Как се чувстваш в България?
Наслаждавам се. В България се чувствам добре. Чувствам се добре приет. Видях много хубави места. Времето също е идеално. Така че съм щастлив да бъда тук.

– Какво те привлече, за да дойдеш тук?
Говорих със старши треньора, след като го назначиха. Първо ме покани да се присъединя към отбора преди Коледа, тогава му казах, че не е точния момент да говорим за това. След това ме попита отново и тогава вече отговорих положително. Играта ми липсваше и си казах, ок - нека пробвам нещо различно. Различна култура, различен футбол, различен език. Исках да опитам нещо ново.


- Как виждаш отбора в тази част от подготовката, в която се намира?
Заради паузата, породена от пандемията със мениджъра решихме да започнем да работим върху селекцията по-рано. За да стартираме подготовката за новия сезон с новите играчи. За да може да се сплоти отборът и да е готов за новото първенство. Успяхме да вземем добри играчи. Надявам се да се представим добре, когато сезонът започне.

– Ти си играл за много отбори във Висшата лига. Болтън Уондърърс, Чарлтън Атлетик, Блекбърн Роувърс, но започваш в Мидълзбро. Разкажи повече за това.
Като дете започнах в Мидълзбро, наслаждавах се на времето си там. Тимът спечели две поредни промоции. Да работя с Брайън Робсън бе голямо удоволствие за мен, учех се постоянно.

– ЦСКА и Блекбърн се срещнаха в турнира за купата на УЕФА през 2002 година. Ти беше част от Блекбърн тогава, какво си спомняш?
- Спомням си, въпреки че беше доста отдавна, че бях на пейката в София. Имаше голяма конкуренция и не можех да бъда в титулярния състав постоянно. Помня, че когато излязохме за загрявката стадионът беше пълен. Атмосферата бе невероятна. Голям мача стана. И двата отбора искаха да спечелят мача. Мисля, че Блекбърн поведе с 3:0, но след това стана 3:3. Атмосферата, темпото на игра, агресията всичко беше на ниво. Но най-вече атмосферата.

– Игра в Чарлтън Атлетик с българина Радостин Кишишев. Какви са впечатленията ти от него?
- Играх с него извество време. Чудесен човек. Честен, работи здраво, отлично поведение, добър играч като цяло. Много ценна част от онзи отбор на Чарлтън.

– Кой е най-добри играч, с който си играл във Висшата лига?
- Имах късмета да играя с много добри футболисти в своята кариера. Ейдур Гудьонсен, Клаус Йенсен, Питър Биърдсли, Крис Пауъл. В Блекбърн с Дуайт Йорк, Анди Коул, Деймиън Дъф, но най-добрия според мен бе Тугай, турският футболист. Визията му за играта, фантастичен футболист.

- Ливърпул спечели титлата след 30 години на очакване. Какво е мнението ти?
- Ливърпул заслужи титлата. Те бяха най-добрия отбор този сезон. Най-постоянния отбор. Играят бърз, атакуващ футбол. Защитават се добре, Ван Дайк е невероятен. Работиха здраво. Забавляваха се и успяха да изразят идеите си на терена. Поздравления за тях.

- Знаеш няколко думи на български, кои са първите, които научи на нашия език?
- Първите думи, които научих на български бяха – „Добро утро“, след това „Добър ден“.

 

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

Спортист запази шансове за спасение, Монтана пък за промоция в елита

И двата тима постигнаха победи в днешните си мачове от Втора лига

Септември (София) надви с лекота Марица и е все по-близо до класиране в елита

Столичани стигнаха до успех с 2:0 като гости

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки