СЕНЗАЦИЯ: Саутхемптън повали Сити с гол от центъра (ВИДЕО)

"Гражданите" разочароваха с представянето си и записаха девета загуба за сезона

СЕНЗАЦИЯ: Саутхемптън повали Сити с гол от центъра (ВИДЕО)

Саутхамптън сензационно спечели с 1:0 домакинството си Манчестър Сити от 33-ия кръг на Висшата лига. "Светците" и отбелязаха гол от центъра, дело на Че Адамс в 16-ата минута. "Гражданите" също имаха своите шансове в мача, но като цяло разочароваха с представянето си.

 
Още в 6-ата минута Че Адамс намери Редмънд на далечната греда, но Гарсия успя да блокира изстрела му. В 16-ата минута обаче, Саутхемптън излезе напред и то по впечатляващ начин.  Стюарт Армстронг отне от Александър Зинченко в средата на терена, след което подаде към Адамс, който видя, че Едерсон е напуснал голлинията си и със страхотен прехвърлящ удар от около 35 метра, а дори и повече, преодоля вратаря, за да вкара първия си гол за южняците. 
 
Бернардо Силва опита да спечели дузпа в 21-ата минута , но падна твърде лесно в наказателното поле и реферът подмина ситуацията. Гостите се активизираха и в 30-ата минута като по чудо не вкараха. 
 
В 44-ата минута Дани Ингс засече от въздуха, но не успя да реализира втория гол за домакините, които все пак водеха с 1:0 на почивката. 
 
Втората част започна с натиск на гостите. Маккарти спаси удари на Габриел Жезус и Давид Силва. Логично Гуардиола пусна в игра Кевин де Бройне и Фил Фодън.  Удар на Бернардо Силва мина малко встрани след рикошет, а след това Жезус стреля с глава право в ръцете на Маккарти. Последва и изстрел над вратата от Де Бройне. 
 
Последва отлична ситуацията за домакините, след като Армстронг се оказа на чиста позиция на границата на наказателното поле, но стреля в средата на вратата и Едерсон изби с крак. 
 
В последните секунди Де Бройне получи шанс от пряк свободен удар, но прати топката в стената и това означаваше девета загуба за Манчестър Сити през сезона и впечатляващ успех за домакините. 
Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки