Милош Крушчич: Ако бях спечелил Купата, щях да остана. Гриша Ганчев ми го каза (ВИДЕО)

"Футболистите плакаха за мен. Защо Али Соу би дузпа? Защото ни е най-добрият нападател"

Милош Крушчич: Ако бях спечелил Купата, щях да остана. Гриша Ганчев ми го каза (ВИДЕО)

В ексклузивно интервю за Канал 3, бившият треньор на ЦСКА Милош Крушчич опроверга слуховете, че е щял да бъде заменен на поста си от Стамен Белчев, без значение от резултата от финала за Купата на България.

 
Сръбският треньор разказа за емоционалното си сбогуване с футболистите, говори за несправедливостите на българския футбол и призна, че би работил в друг отбор от Първа лига.
 
 „Не знам Стамен Белчев да е имал предварителна договорка с ръководството на ЦСКА. Не ми е приятно сега да коментирам това, защото сега той е треньор на ЦСКА и му желая всичко най-добро. Аз лично не съм имал такова усещане, не е имало напрежение от страна на ръководството. Всичко това бе в медиите. Искам да благодаря на Гриша Ганчев и ръководството, което ми даде възможност да ръководя отбор като ЦСКА. Оставам с добри чувства към Ганчев, винаги ще съм му благодарен, той го знае. Той ми отвори вратата към голям клуб”, каза Крушчич.
 
„Убеден съм, че ако бях спечелил Купата, щях да остана. Гриша Ганчев ми го каза”.
 
„Аз съм казал всичко, което е имало. Да, има неща, които са за съблекалнята, а не за пред медиите. В клуба работехме открито, никога не е имало проблеми в отбора, атмосферата бе добра”.
 
„Надявам се след мен ЦСКА да е по-добре, това е най-важното – клубът и успехите му. Дано ЦСКА да прогресира. Отборът обаче не беше зле, но му желая да е още по-добре”.
 
„Готов съм да работя в друг отбор. Аз съм свикнал с напрежението, то не ми пречи. Готов съм да работя в българския футбол – има интересни мачове и добри отбори. Искам да работя в отбор с амбиция и големи цели”.
 
За финала за Купата:
 
„Мислите ми все още са пресни, но усещам облекчение, защото не съм под натиска, който бе неразделна и ежедневна част от работата в ЦСКА. Уверен съм обаче, че ние бяхме напълно посветени на това да извлечем максимума. Заради това съм и спокоен. Жал ми е, че след четири години ЦСКА беше най-близо до трофея и че в крайна сметка дузпите решиха победителя за Купата. Затова ми е криво”, каза Крушчич.
 
„Гордея се с това, че отборът прогресира. Гордея се, че например след напускането на лидера в отбраната ни Раул Албентоса, се наложиха български играчи като Вальо Антов и Гълъбов. Не се усети липсата му. Откакто аз съм треньор, сме допуснали само един гол на „Армията”. В атака винаги е по-сложно, целта ми беше играчите да повярват в модела на игра. В последните ни мачове показват, че сме по-добри от всички и бяхме на верен път”.
 
За дузпите на финала:
 
„Най-опитните футболисти на терена бяха готови да изпълняват 11-метрови наказателни удари. Занев, Греъм Кери, Жеферсон, Али Соу, който ни е голмайстор. Белтраме. Защо Али Соу би дузпа? Защото ни е най-добрият нападател. Това е финал. След 10 мин. аз видях на терена моя отбор. Създадохме достатъчно възможности да спечелим в редовното време, а съперникът ни нямаше нищо”.
 
„Аз не искам да се оплаквам, не съм такъв човек. Това е футболът”.
 
Чувства ли се недооценен Крушчич?
 
„Аз говоря с факти. Ние бяхме стабилен отбор. Помнете, че по едно време изоставахме на 7 точки от второто място, а аз оставих тима на 1 точка зад Левски и мач по-малко и на 2 точки преди Локо Пловдив.  Стигнах финал за Купата. Това са фактите, които никой не може да оспори”.
 
„Работех в голям клуб, в който няма време освен за резултати. В крайна сметка треньорът винаги е виновен”.
 
За сълзите в съблекалнята:
 
„В деня след финала им казах, че си тръгвам. Може някои от футболистите и да са знаели преди това. За мен е показателно за добрата ми работа това, че моментът беше трогателен, когато си взех довиждане с играчите. След като им казах някои думи, по лицата им видях, че им е трудно. Факт е, че някои се разплакаха. Това е показателно, че атмосферата е била правилна”.
 
Българският футбол срещу ЦСКА ли е? Милош Крушчич отговори дали е имало негативно отношение от страна на съдиите към „червените”:
 
„Да, това мога да го потвърдя. Особено сега като човек, който е отстрани, а доскоро бе част от всичко. Много хора, които са противници на ЦСКА, ни искаха най-лошото. Постоянно правеха интриги, постоянно спекулираха, че ще си тръгвам, че някой играч ще напуска. А нямаше нищо такова. Факт е, че нито един път съдия не ни е помогнал. Ние не сме и искали такова нещо. Ние играхме честно. Постоянно обаче се правеха интриги”.
 
„Ситуацията в българския футбол може да се оправи и може да стане така, че винаги по-добрият футбол може да побеждава. Не мога да кажа и че българският футбол е нечестен – има си и добри страни, има си и недостатъци”.
 
Какво може ЦСКА да взаимства от Партизан и Цървена звезда?
 
„Да се работи повече в детско-юношеската школа. Сръбският футбол е по-напред в отношение на това, че се работи по-качествено с младите”.
 
Защо Лудогорец е хегемон и защото се стигна до съдбата на Левски?
 
„Лудогорец е голям отбор и има ресурс. Това е. Съдбата на Левски резултат от неща, които не са само на терена. Става дума за собственост, но това не е моята тема, аз мога да говоря за спортно-техническите въпроси”.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки