НХЛ и Асоциацията на хокеистите се споразумяха за подновяването на сезона

Клубовете ще бъдат тествани за Covid-19 всеки ден

НХЛ и Асоциацията на хокеистите се споразумяха за подновяването на сезона
НХЛ и Асоциацията на играчите постигнаха споразумение за рестарт на сезона.
 
Заместник комисионерът на лигата Бил Дейли обясни, че има разбирателство за протоколите, свързани с тренировъчните лагери, мачовете и местата на провеждането им, но все още разговорите за продължаването на колективния трудов договор, който е неизменна част от процеса за подновяването на кампанията, която беше прекъсната през март заради пандемията от коронавирус.
 
Ако всичко бъде ратифицирано с мнозинство от над 2/3, срещите се очаква да започнат в два града в края на юли или началото на август, като 24 отбора - по 12 от двете конференции, ще се включат в новия разширен формат на плейофите, а носителят на Купа "Стенли" ще бъде определен през октомври.
 
Протоколът от 47 страници, който включва здравни изисквания и задължителни мерки за сигурност, беше приет след няколкоседмични преговори.
 
Всеки отбор ще може да разполага с максимум 31 играчи по време на лагерите, а общо 52 играчи, треньори, лекар и обслужващ персонал могат да бъдат ангажирани по време на мач за всеки клуб, като всички ще бъдат тествани за Covid-19 всеки ден.
 
Ако хокеист или служител на даден отбор даде положителна проба, това няма да спиране на сезона, а инфектираните ще бъдат поставени под карантина, а всички останали, които са имали контакт с тях, ще бъдат тествани.
 
До този момент около 40 играчи за дали позитивни проби за коронивирус, като 26 от тях са в рамките на последния месец.
Споразумението за протоколите дава сериозна надежда, че сезонът ще бъде довършен.
 
Купа "Стенли" не е връчвана само два пъти след 1893 година - през 1919 година заради пандемията от испански грип и през 2005 година заради локаута на играчите.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки