Тръстът предлага директор на Левски, на „Герена“ умуват за предстоящите промени

„Сините“ водят разговори с генерален спонсор и с още рекламодатели, Павел Колев обмисля бъдещето си

Тръстът предлага директор на Левски, на „Герена“ умуват за предстоящите промени

Левски ще има нов финансов директор.

На „Герена" вече имат силна кандидатура за поста, пише "Тема Спорт".

Тя е била предложена на новия собственик Наско Сираков от фенското сдружение Тръст "Синя България", което притежава 10 процента от акциите на клуба.

Засега номинацията е минала предварително одобрение. И се очаква да бъде утвърдена на Общото събрание на клуба. То е насрочено за 17 юли.

В Левски се гласят промени и в маркетинговия отдел, където също се очаква нов директор.

След 10 дни Сираков трябва да обяви и по-голям екип от хора, с които да вдигне клуба на крака. Третият по големина акционер след Наско Сикаров и Тити Папазов излъчи и член на Надзорния съвет.

Икономистът Петър Ганев ще заеме поста си на Общото събрание. Павел Колев също бе предложение на Тръста още когато собственик бе Спас Русев.

Колев отказа поканата, но след това прие такава от Васил Божков. В момента Левски е в цайтнот.

В края на миналата седмица бе сключен рекламен договор с букмейкърска компания, но сумите по него са крайно недостатъчни, за да бъде спасено положението.

Наско Сираков вече на няколко пъти обяви, че задълженията, натрупани от началото на годината досега, са около 5 милиони лева - заплати на футболисти и персонал, данъци и осигуровки.

Тези средства трябва да бъдат разплатени до края на месец юли. Ако това не се случи, то реалността за фалит става все по-голяма. Левски взе лиценз за евротурнирите и Първа лига под условие - представил е погасителен план, който трябва да спазва.

Отделно от това клубът е и под мониторинг от УЕФА.

Сините водят разговори с още няколко рекламодателя, включително и с евентуален генерален спонсор. Засега обаче сключването на мултимилионен контракт не е толкова близо.

Междувременно изпълнителният директор на Левски Павел Колев обмисля бъдещото си. По време на извънредното положение той заяви, че ще подаде оставка, когато бъде обявен краят му.

Каза, че същото ще сторят треньорският щаб, начело с Петър Хубчев, както и спортно-техническият шеф Ивайло Петков. Тогава Левски практически бе без собственик, а тезата на директора бе, че те нямат моралното право да останат при нова власт.

В крайна сметка обаче оставки не бяха входирани в деловодството. След като Наско Сираков взе мажоритарния пакет акции на клуба, той освободи Ивайло Петков.

Малко по-късно това се случи с Петър Хубчев и екипа му, в който влизаха Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Колев обаче запази поста си, като босът обяви, че не си е помислял да го освобождава.

Последните дни Колев е дал да се разбере, че може да си тръгне след Общото събрание на клуба. Засега обаче директорът не е декларирал писмено желанието си да напусне.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки