ЧУДОТО Е ФАКТ! Осакатеният от COVID 19 Черно море надви Арда! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Зелено-бяла" Варна е в делириум, видя мач за историята

ЧУДОТО Е ФАКТ! Осакатеният от COVID 19 Черно море надви Арда! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море победи с минималното 1:0 Арда в полуфинален двубой за седмото място в efbet Лига.

В герой за домакините се превърна Исмаил Иса, който отбеляза единственото попадение през първата част. Отборът на варненци беше разтърсен от цели 16 болни от COVID-19 часове преди днешния си мач, но успя да покаже силна психика и да постигне ценната победа. 

Тя дойде още по-трудно и заради съдийската бригада, която се опитваше да помага всячески на Арда по време на цялата среща, но и това не даде резултат. 

Успехът за "моряците" означава, че те ще срещнат на финала някой от двойката Ботев Пд – Етър, които играят от 21:00 часа днес.

В 14-ата минута дойде първото интересно положение, когато Румен Руменов получи в наказателното поле и стреля силно, но Митрович успя да избие в ъглов удар.

Четири минути по-късно нападателят на "моряците" Исмаил Иса развинти Милен Стоев, след което изключително технично прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на гостите от Кърджали за 1:0.

В 41-ата минута отново Иса направи много добър пробив отляво и центрира по земя към Матиас Курьор, който стреля без подготовка, но право в тялото на Пламен Крумов.

Малко след началото на втората част  Денислав Ангелов бе изведен сам срещу вратаря от Матис Курьор, но младият нападател не успя да намери очертанията на вратата от близка дистанция.

В 62-ата минута Иса и Жордао направиха добра комбинация, която завърши с центриране на португалеца, но Стоев се намеси решително преди кълбото да попадне в краката на Ангелов. Секунди по-късно Жордао получи измислен втори жълт картон и остави "моряците" с човек по-малко.

Седем минути по-късно резервата Ахмед Осман получи удобна топката на границата на наказателното поле, но шутира право в ръцете на Миоград Митрович. Maлко преди края Станчев беше близо да реши всичко с втори гол, но не успя да насочи топката във вратата. 

В 89-та минута топката отново попадна в мрежата на гостите след удар на Иса, но съдията Радослав Гидженов отсъди несъществуващ фаул и лиши домакините от заслужена по-категорична победа.

Черно море - Арда 1:0
1:0 Иса 18

СЪСТАВИ:

Черно море:
Миодраг Митрович, Стефан Станчев (к), Емил Янчев, Димитриос Хантакиас, Цветомир Панов, Павел Георгиев, Петър Вуцов, Жордао Кардосо, Исмаил Иса, Денислав Ангелов, Матиас Курьор

Арда: Месут Юсуф, Мартин Костадинов, Пламен Крумов (к), Милен Стоев, Емил Мартинов, Светослав Ковачев, Спас Делев, Иван Коконов, Александър Георгиев, Румен Руменов, Радослав Василев

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки