Николай Киров: Не сме готови за Лига Европа

"Вече имам представа с кои ще се разделим и с кои ще продължим"

Николай Киров: Не сме готови за Лига Европа

 Наставникът на Арда Николай Киров призна, че отборът му не е на нужното ниво, за да се бори за място в елиминациите на Лига Европа. Киров призна, че е имало объркване в редиците му, след като е станал ясна новината от отбора на Черно море, свързан с коронавируса, но Арда не се е справил успешно в завършването на атаките в срещата с „моряците”.

„Два дена това ни беше работата, след като разбрахме за ситуацията при съперника. Трябваше да избегнем притеснението и да ги настроим за потенциала на отбора в Черно море. Запознат съм как се работи в тяхната школа и знаех, че това няма да се отрази на отбора им. Предадох го на състезателите. Очаквахме Черно море сам да се бие и закономерно загубихме мача”, започна Киров.

„Действително е, че не съм доволен от настройката за мача от нас. Губихме единоборства, доста брак, което значи, че има проблем в първоначалния план. Винаги може да се получат грешки в дефанзивен план, но по-големият проблем беше работата на атаката в заключителната третина. Важно е в последните 30 метра да се взимат точни решения. Това липсваше на отбора и имахме твърде много грешки. Вече имам представа с кои ще се разделим и с кои ще продължим. Това е позитивното в тези седем кръга, че имах шанса да видя качеството на всички играчи, тъй като дадох на 95% шанс да играят. Наясно съм с това как трябва да изглежда Арда през новия сезон. Всички мачове бяха важни и трябваше да покажат на терена да играят за нашия отбор. Вече какво ще се случи, ще се разбере. Трябва да видим кога ще започнем, как, тъй като възникват всяка седмица някакви проблеми. Ако има яснота, ще е по-добре за всички”, констатира той.

„Сега сме се концентрирали само върху селекционната работа. Водят се разговори, но когато са подписани договори ще стане ясно. Насочени сме към двата пазара. Има много какво да желаем от нас. Моята задача бе да дам шанс на всички, за да опозная техните качества. Това се случи след рестарта. Имаше добри двубои, имаше и такива като днешният. Видяхме къде трябва да наблягаме. Имаме големи проблеми в атака и там трябва да мислим, както и стабилизация в защитен план. Днешният мач показа, че не сме готови за Лига Европа и сме далеч от нивото, за да говорим за Европа”, завърши Николай Киров.

Невиждано: Хебър би Арда (ВИДЕО)

Синът на Любослав Пенев – Николас, донесе историческия успех

Безмилостен Левски размаза Арда на "Герена"(ВИДЕО)

"Сините" вкараха цели четири гола на противника си

Станислав Иванов: Не е вярно, че съм се разбрал с ЦСКА

„Трябва да се знае, че съм футболист на Арда“

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Пирин пусна билетите за мача с Арда

„Орлетата“ подканят привържениците си за подкрепа

Глобиха най-солено Локо Пд след кръга в елита

Наказаха играч на Марек за 12 мача, вижте всички решения на Дисципа

Ивайло Петков: Арда ще продължи да залага на млади български играчи

Вижте интервю със спортния директор

Ботев Пд с най-солени глоби след кръга, Левски отнесе 3 бона

Вижте всички решения на Дисципа

В Стара Загора: Берое и Арда закриват кръга

Мачът стартира в 21:15 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки