Нито COVID-19, нито съдиите успяха да спрат Черно море!

Младоците в зелени фланелки направиха повече от добро бойно кръщение

Нито COVID-19, нито съдиите успяха да спрат Черно море!

 Едва ли някой български отбор ще се озове в по-тежка ситуация преди мач, както се случи с Черно море. Да си лишен от 10 основни футболисти и двама треньори преди най-важния си мач е удар, който никой във Варна не е очаквал. 

Едва ли са били много оптимистите сред феновете на "моряците", които са очаквали победа. Събитията, обаче показаха, че Черно море е велик клуб за българския футбол и никога не бива да бъде отписван. Гениалният гол на Исмаил Иса, който би могъл да бъде украшение на всяко едно първенство в Европа, хвърли "зелено-бялата" част на Варна в делириум, а този мач безспорно влиза във вековната история на клуба като един от най-паметните. 

Двубоят с Арда показа и нещо още по-положително - варненският клуб разполага с отлично поколение юноши, които вървят по пътя на Мартин Минчев. Доста от тях днес направиха бойното си кръщение със зелената фланелка, хвърляйки се в "окопите на фронта". Надъханите младоци начело с Денислав Ангелов, показаха истински какво е да играеш със сърце и душа за родния си тим и след тази победа заслужиха мястото си в семейството на Черно море. 

Освен срещу COVID-19, осакатеният отбор на Черно море трябваше да води битка и със съдиите. Поведението на пловдивчаните Радослав Гидженов и Георги Стамболджиев на моменти преминаваше здравия разум. 

Ситуациите са много: изключително дискусионен първи жълт картон за Кардосо, поредица от неотсъдени очевидни нарушения в полза на Черно море, неотсъдена игра с ръка на Арда и като черешката на тортата - отменен кристално чист гол на Исмаил Иса в 89-та минута за измислено нарушение. 

И въпреки всичко това Черно море продължава напред и продължава да мечтае, а Арда приключва участието си в елита в своя исторически първи сезон в него.

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки