ПРОВАЛ: Лацио сдаде битката за Скудетото след загуба от 17-ия!

"Орлите" допуснаха второ поредно поражение в Серия А и на практика даде титлата на Ювентус

ПРОВАЛ: Лацио сдаде битката за Скудетото след загуба от 17-ия!

 Лацио до голяма степен развя бялото знаме в битката за титлата в Серия "А". Възпитаниците на Филипо Индзаги във втори пореден мач разочароваха, след като загубиха с 1:2 в гостуването си на един от аутсайдерите в първенството в лицето на Лече в срещата между двата тима от 31-ия кръг. 

Домакините първи отбелязаха гол още във 2-ата минута, когато Марко Манкосу със страхотен далечен шут не остави шансове на Томас Стракоша, но попадението не бе зачетено заради игра с ръка на халфа на Лече.Само три минути по-късно Лацио поведе в резултата. Вратарят Габриел подари топката на Марко Пароло, който стреля, стражът спаси удара му, но кълбото се озова в Кайседо, който не сгреши и отбеляза в опразнената врата за 0:1.

Лече обаче реагира добре и в 30-ата минута изравни. Филипо Фалко центрира за Кума Бабакар, който с глава порази вратата за 1:1.

В самия край на първото полувреме домакините получиха спорна дузпа за игра с ръка на защитник в наказателното поле, въпреки че топката първо срещна крака на футболиста, преди да се отбие от ръката му. Съдията разгледа ситуацията с ВАР и посочи бялата точка, но Манкосу стреля над вратата и резултатът остана непроменен.Въпреки това Лече поведе в началото на втората част. В 47-ата минута Лусиони се разписа отблизо с глава след центриране от корнер.

Лацио потърси изравняването и имаше своите възможности, най-сериозната от които бе в 87-ата минута, когато Боби Адекание стреля с глава, но Габриел направи страхотно спасяване и запази резултата непроменен.

В добавеното време се случи и една от най-куриозните ситуации в двубоя. Патрик ухапа Джулио Донати и получи директен червен картон.Въпреки това Лацио продължи да търси изравняването и в 98-ата минута не бе далеч от тово, когато Милинкович-Савич стреля с глава и Габриел направи още едно страхотно спасяване.

В крайна сметка Лече се поздрави с победата и спря серията си от 6 поредни загуби, като освен това излезе от опасната зона, като вече е на 17-ата позиция с 28 точки. Лацио остава на 2-ото място с 68 точки.

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки