Илиана Динева: Шокирана съм

Българката бе уволнена след тежки обвинения в недопустими методи при работата си

Илиана Динева: Шокирана съм

 Наистина съм шокирана, не съм очаквала подобно нещо. Това казва в интервю за вестник “Блик” вече бившата треньорка на националния отбор на Швейцария по художествена гимнастика Илиана Динева.

Българката бе уволнена след тежки обвинения в недопустими методи при работата си. Те дойдоха от материал именно на “Блик”. Динева е била привикана в централата на този спорт в Швейцария и уведомена за уволнението си. На въпрос дали се провежда разследване по случая на Динева, е отговорено, че решението е взето в кратки срокове.

Българската треньорка работи от години в алпийската държава. Тя е наела адвокат и ще търси правата си. В интервюто за “Блик” Динева отговаря на конкретните обвинения към нея. Лиза Рускони обяви, че е тормозена от българската специалистка.

“Когато поех националния отбор, тя бе контузена и дълго време не тренираше. Не искахме да форсираме нещата при нея, а бавно да я интегрираме отново. Обсъдихме го заедно. Смятам, че Лиза бе наясно каква е ролята. Не мога да разбера твърденията за тормоз. Стана ми ясно обаче, че тя вижда нещата по друг начин. Мога да си представя, че е била разочарована”, казва Динева.

За обвинението на Ясмин Фриден, че я е наричала “дебела крава”, българката заявява категорично: “Никога не съм си позволявала такова нещо.Темата за теглото е много чувствителна в художествената гимнастика.”

Треньорката отрича да е правила наказателни тренировки за целия отбор заради индивидуални грешки и разяснява как се е действало при контузии на гимнастички. Динева е обвинена, че ги е карала да тренират въпреки травми. “Винаги съм говорила първо с медицинския център. Получаваме цялата информация само ако момичетата са съгласни. Оставяме лекаря да ни каже какво можем и не можем да направим", заявява Динева.

За здраво сграбчване на гимнастичка, довело до травма, треньорката разкрива, че има вътрешен доклад, според който тя няма никаква вина. Динева признава, че през 2018 г. е имала упрек от ръководството на централата на Швейцария по художествена гимнастика за тона, с който разговаря с гимнастичките. Тя е отговорила, че е готова да подобри комуникацията си с тях.

“Имам усещането, че съм направила всичко правилно. Най-малкото съм се опитала. Това винаги е била моята цел. Ако не е било така, трябваше по-рано да ми се каже какво не е наред”, категорична е Динева. На въпрос дали би тренирала отново националките на Швейцария, тя отговаря: “Да”.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки