ОБЗОР: Петзвезден Сити попиля Нюкасъл на "Етихад"

Шефилд спъна Уулвърхемптън за Лига Европа, Уест Хем се изложи у дома

ОБЗОР: Петзвезден Сити попиля Нюкасъл на "Етихад"

  Манчестър Сити записа втори изразителен успех в последните си три мача Англия – в предния кръг „гражданите“ загубиха с 0:1 от Саутхемптън, а преди това се наложиха с 4:0  над Ливърпул,  тази вечер играчите на Пеп Гуардиола бяха още по-безкомпромисни и прегазиха Нюкасъл с 5:0.

Габриел Жезус даде тон на головата фиеста в 10-ата минута, а Риад Марез покачи преднината на домакините в 21-ата.

След почивката Фернандес си вкара автогол, Давид Силва вкара четвъртия в 65-ата, а в добавеното време влезлият като резерва Стърлинг оформи крайния резултат.

Така Сити се отдалечи на 9 точки от Челси в класирането. Нюкасъл остава 12-и с 43 точки.

Уулвърхемптън във втори пореден мач не успява да запише победа и постепенно се отдалечава от заветното пето място и Лига Европа. „Вълците“ загубиха по драматичен начин днешното си гостуване на Шефилд, след като получиха гол в добавеното време на втората част. Точен за „остриетата“ бе Джон Еган (90+3). Така Шефилд изпревари Тотнъм и Арсенал и вече е на седмата позиция.

Уест Хем остана с празни ръце в домакинския си мач срещу Бърнли. Единственият гол в двубоя отбеляза Джей Родригес през първата част. Бърнли вече има 49 точки в актива си, „чуковете“ остават с 31 и ще трябва в оставащите четири кръга да гарантират мястото си в елита. Тимът на Дейвид Мойс е с 31 точки, само на 4 от зоната на изпадащите.

Днес от 22:15 е последният двубой за деня, който противопоставя Брайтън и Ливърпул.


Резултати:

20:00

Манчестър Сити – Нюкасъл 5:0

Шефилд – Уулвърхемптън 1:0

Уест Хем – Бърнли 0:1

22:15

Брайтън – Ливърпул   ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки