Бербатов посочи наследниците на Меси и Роналдо

"Подадох на Кристиано за най-лесния гол в кариерата му", заяви българинът

Бербатов посочи наследниците на Меси и Роналдо

Бившият капитан на националния отбор на България по футбол Димитър Бербатов смята, че нападателите на Пари Сен Жермен Неймар и Килиан Мбапе и младият талант на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд имат потенциала да наследят Кристиано Роналдо и Лионел Меси като най-добрите играчи в света.

Роналдо и Меси имат общо 11 награди "Златна топка" помежду си, но и двамата вече са в средата на 30-те си години и вероятно няма да се задържат още дълго време на върха на футболната пирамида, където вече са повече от десетилетие. Някъде по това време самият Бербатов игра с Роналдо в Манчестър Юнайтед, като през 2009 година двамата срещнаха Меси и Барселона във финала на Шампионската лига.

"В петък стават две години, откакто Роналдо подписа с Ювентус. Никой не може да кажа, че той не е невероятен в Италия, особено предвид възрастта, на която се намира. Боже мой, той е на 35 години. Повечето футболисти на неговите години са далеч от най-добрите си дни, а това, което прави той, е просто невероятно", каза Бербатов пред сайта на букмейкъра "Бетфеър".

"Роналдо се грижи за себе си изключително професионално, може би по-добре от всеки друг. На такава възраст трябва да работиш изключително усърдно, за да поддържаш добра форма. Трябва да ценим Меси и Роналдо, защото един ден те вече няма да са на терена. И двамата са повече от специални", каза Бербатов.

"Когато Роналдо се откаже, това ще бъде един от най-тъжните дни за футбола. Дори хората, които не го харесват, ще го оценят. Този ден несъмнено ще дойде, но дано не е скоро. Когато той и Меси се откажат, други ще заемат техните места. Така се случва в живота, футболът намери своите герои дори след Пеле и Марадона. Сега имаме Неймар, Мбапе, Грийнууд и още много други млади играчи, за които се надявам, че могат да достигнат висотите на Роналдо и Меси, колкото и невероятно да изглежда това", каза Бербатов.

Българинът добави, че се е наслаждавал на играта си с Роналдо и определи асистенцията си към него в мача срещу Уест Хам като най-доброто отиграване в кариерата си. "Това бе любимият ми момент с Роналдо. Аз му подадох за най-лесния гол в кариерата му. Щях да вкарам и сам, но в онзи ден се чувствах щедър. Всички в Манчестър Юнайтед знаеха какъв професионалист е той и искахме да работим като него, но това бе невъзможно. Затова и Роналдо постигна повече от всички други. Всеки може да се учи от него, дори само да го гледа. Той винаги оставаше след тренировка за допълнителни занимания. Късметлия съм, че играх с него, както и с Гигс, Скоулс, Рууни, Невил. Човек винаги може да научи нещо от тях", заяви Бербатов.

"Виждате, че без Роналдо Реал все още е силен отбор, но определено не е същият като с него. Той им липсва все още. Същото ще стане и с Барселона, когато Меси напусне. Те ще продължат, но няма да е същото", завърши Бербатов.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки