Николай Киров: Знам как трябва да изглежда Арда (ВИДЕО)

"В селекционен план ни чака много спешна работа", посочи треньорът в интервю

Николай Киров: Знам как трябва да изглежда Арда (ВИДЕО)

Новият треньор на Арда (Кърджали) Николай Киров направи кратък обзор на представянето на отбора, след като той застана начело. Пред клубния сайт Белия коментира най-интересните теми, свързани с отбора.

Г-н Киров, коментарът ви за мача с Черно море?
– Не стояхме добре на терена, независимо, че на моменти имахме териториален натиск. Не се стигаше до точен удар към или до вратата, или добро разиграване в последните 30 метра. Там беше проблема, както и настройката на състезателите през първата част. Не бяха агресивни, имаше твърде много брак в отиграванията и това оказа влияние на играта през първото полувреме. След почивката се нормализираха нещата, но за да отбележиш гол, трябва да стреляш във вратата и то точно.

На какво отдавате това нещо през първото полувреме и можем ли да кажем, че предисторията на мача със заразените играчи на Черно море си оказа влияние върху футболистите на Арда?
– Нормално е да бъдат притеснени състезателите, но това беше задачата през тези два дни да ги успокоим, за да нямат притеснение в личен план. Имаше неизвестност преди двубоя, но имайки предвид, че знам потенциала на Черно море и знам как тренират юношите на клуба, исках да обясня на нашите играчи, че няма да е леко на терена. Но явно не сме намерили правилния подход, или не сме били разбрани.

Вашата равносметка за отбора на Арда, макар, че вие сте само един месец в клуба. На какво трябва да се наблегне?
– За мен беше важно да се запозная с качествата на състезателите и затова дадох шанс на всички, които имат право да играят. Сега мога да кажа, че знам как трябва да изглежда отборът на Арда през следващия сезон. Въпросът е ние в селекционен план по най-бързия начин да направим така, че отборът на Арда да изглежда по по-добър начин, но в селекционен план ни чака много спешна работа, защото Арда се раздели с доста играчи. За жалост периодът е доста кратък, само две седмици до започването на другия шампионат, а представянето ни зависи от това как ще се справим със селекцията.

Към този момент двама футболисти имат подписани договори с Арда, на какви постове търсите други играчи, преговаряте ли с набелязаните от вас.
– Водим преговори, но всичко ще бъде ясно, когато имаме подписан договор. Търсим състезатели, гледаме, водим преговори, но проблемът при българските играчи е, че повечето все още имат действащи договори, имат още ангажименти с настоящите си отбори. Основната ни задача през тези дни е да направим така, че отборът на Арда да изглежда по друг начин.

Какво предстои сега, ще има ли почивка или започвате веднага работа?
– Екипът ми продължаваме работа, иначе ще има на определени състезатели два или три дни почивка, тъй като нямаме време за по-голяма почивка. Надявам се през това време да дойдат още селектирани състезатели, за да можем поне две седмици да имаме работа в пълен състав.

Ще имате ли лагер в Момчилград?
– Не знам дали ще има време за лагер, но ще го коментираме това. Реално ние имаме една седмица работа, след което влизаме в мачов режим, естествено ако няма някаква промяна за старта на първенството. Виждате каква е обстановката в страната, постоянно се сменят нещата и това пречи на отборите да са в кондиция, а най-много на Арда, тъй като тук се махнаха много играчи. Труден ще е периодът, но трябва да се справим със ситуацията.

Има ли вариант да изиграете поне една контрола?
– Обмисляме да има не една, две дори. Всичко зависи от това, каква бройка състезатели ще съберем, защото с тези, които имаме, е трудно да изиграем две контроли. Проблемна е ситуацията, но трябва да се справим.

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Каранга: Искам да не спирам да бележа и да радвам феновете

Нападателят коментира първите си попадения след завръщането в ЦСКА

Ел Маестро: Това не бе най-добрият ни мач

„Резултатът е страхотен“, заяви треньорът на ЦСКА след 4:0 над Ботев

Николай Киров: Имаме проблеми в завършващата фаза

„Няма как да искаш да спечелиш, ако не отбележиш гол“

Невиждано: Хебър би Арда (ВИДЕО)

Синът на Любослав Пенев – Николас, донесе историческия успех

ЦСКА няма да се затрудни срещу Ботев (Пд)

Вижте подробности

Крумовград ще се справи с Пирин

Вижте подробности

Вратарят на Локомотив (София) ще пренощува в разградската болница (ВИДЕО)

Александър Любенов бе изнесен на носилка от терена по време на мача с Лудогорец

Дончич: Тренирахме едно, а на мача се получи обратното

Треньорът на Локо (София) се оправда с многото кадрови проблеми

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки