Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на ърбан фестивала в събота

"Спортувай в твоя град" е в събота от 16:00 часа в Княжеска градина до Орлов мост

Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън на ърбан фестивала в събота

Вторият градски фестивал по стрийт фитнес, паркур-фрирън, баскетбол 3х3 и алпийски тролей - "Спортувай в твоя град", e насрочен за тази събота, 11 юли, от 16 до 20 часа в Княжеска градина до Орлов мост.

Събитието се организира за девета поредна година, като в последните шест неизменно е част от инициатива "София - европейска столица на спорта".

За втори път обаче в него се включват най-нашумелите хитове напоследък в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур-фрирън.

Това лято всички активности са ситуирани на сетове в Княжеска градина до Орлов мост. Още от петък ще бъде изградена зоната за паркур-фрирън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде приет в олимпийската програма.

Там изпълненията ще започнат в 16 часа, но загревките ще започнат от обяд.

Малко по към булевард "Цар Освободител" е мястото за стрийт фитнес любителите, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Началото е в 16 часа.

Най-добрите майстори, сред които и легендарният гимнастик Йордан Йовчев, ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Също в 16 часа ще започне и турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове. Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде опънат на две специално изградени платформи в пространството пред монумента.

По въжето ще могат да се спускат безплатно всички желаещи под погледа и наставленията на един от най-добрите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без кислород най-високия връх на планетата Еверест.

Най-добрите майстори от всички спортове и активности ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 17.00 часа. Участниците ще бъдат поздравени от носителят на 4 олимпийски медала Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов и от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави истински фурор в световната фехтовка.

Талантливата българка стана миналата година европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. На първенството за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият успех на българската фехтовка и първа титла от първенство от подобен ранг след ерата "Васил Етрополски". Тази година красивата спортистка е лице на инициатива "София - евростолица на спорта".

Гости на ърбан фестивала "Спортувай в твоя град" ще бъдат и други популярни български спортни звезди и известни личности. Всички събития ще бъдат придружени с много музика и забавни изпълнения.

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

Авто-мото изложбата "Ние сме България" се провежда този уикенд край Варна (СНИМКИ)

Събитието представлява вълнуващо изложение на автомобили, брандирани със символите и цветовете на България

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки