Юнайтед вече на точка от Шампионската лига след мастърклас срещу Астън Вила (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" записаха четвърта поредна победа в първенството

Юнайтед вече на точка от Шампионската лига след мастърклас срещу Астън Вила (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед победи като гост Астън Вила с класическото 3:0 в последния мач от 34-ия кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" показаха много по-вдъхновена и качествена игра и заслужено си тръгнаха с трите точки от Бирмингам. 

Домакините започнаха предпазливо, но играеха напълно равностойно на съперника си. Вила дори стигна до първата по-сериознавъзможност. След центриране на Конса топката стигна до Грийлиш. Той стреля от воле, но покрай вратата.

Бирмингамци можеха да поведат в 25-ата минута. Трезеге открадна топката от Погба и напредна, а защитата на гостите му остави пространство. Халфът стреля, а топката се удари от външната страна на гредата.

Малко след тази ситуация Ман Юнайтед поведе. Бруно Фернандеш се завъртя на границата на наказателното поле и след сблъсък с Конса падна в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, а разглеждането с ВАР не отмени решението му.  Португалецът застана зад бялата точка и бе безпогрешен.

За Фернандеш това бе седми гол в първите му 10 мача във Висшата лига.Попадението помогна на "червените дяволи" да влязат в по-добър ритъм и те доминираха в следващите минути. Удар на Марсиал, който отлично си освободи пространство, бе спасен от Рейна.

След това изстрел на Грийнууд също бе отразен от вратаря на Вила. Малко преди почивката Бруно Фернандеш имаше възможност да удвои аванса на гостите. Той стреля с глава от добра позиция, но топката мина над вратата.

Секунди преди почивката отборът на Солскяер стигна до втори гол. Отлична бърза атака завърши с попадение на Грийнууд. Марсиал отне топката в центъра и изведе младия талант. Двамата си подадоха още веднъж преди Грийнууд да заби топката с неспасяем изстрел покрай Рейна.

След подновяването на играта Юнайтед продлъжи да е по-добрият отбор на терена и в 58-та минута Пол Погба покачи преднината на гостите на класическа. Френският халф получи топката на границата на наказателното поле и с плътен и добре насочен удар не остави шансове на Рейна. 

В следващите минути Марсиал и Рашфорд имаха отлични шансове да покачат до 4:0, но ударите им минаха встрани от целта. Така Манчестър Юнайтед записа четвърта поредна победа и се утвърди на петото място, като вече е само на точка от четвъртия Лестър. Вила пък остава на предпоследното място и ще продължи битката си за оцеляване в Премиър лийг.

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки