Севиля обърна Атлетик Б на "Сан Мамес"

Евер Банега се превърна в герой за гостите с гол и асистенция

Севиля обърна Атлетик Б на "Сан Мамес"

Севиля обърна с 2:1 Атлетик Билбао в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига и измести Атлетико Мадрид от третото място в класирането.

 
Андалусийците изоставаха с 0:1 след първите 45 минути, но с много силна игра и благодарение най-вече на Евер Банега, който се отчете с гол и асистенция, стигнаха до крайното 2:1. Така Севиля събра 63 точки, колкото има и Атлетико. Баските пък останаха девети с 48 точки.
 
През първата част гостите владееха повече топката, но имаха само един удар в очертанията на вратата. С пропуск пък се отчете Лукас Окампос, който беше изведен добре пред вратата, но не уцели вратата. Така се стигна до 29-ата минута, когато домакините откриха резултата чрез Андер Капа, който намери добре една рикоширала в защитник на Атлетик топка и я прати в мрежата.
 
След почивката гостите вдигнаха сериозно оборотите в търсене на изравнително попадение. В 56-ата минута далечен изстрел на Сусо намери очертанията на вратата, Унай Симон изби, но Серхио Регилон се подхлъзна и не успя да направи добавка. Последва нова възможност пред андалусийци, но Симон отново беше на мястото си. Опитите на Атлетик да изнесе топката по-далеч от половината си не се увенчаваха с успех.
 
Така се стигна логично до изравняването на резултата. Това се случи в 69-ата минута, когато Евер Банега порази вратата на домакините с удар директно от пряк свободен удар. В 74-ата минута Банега се оказа в ролята на асистент, след като Мунир Ел Хадади засече с глава негово центриране в наказателното поле и направи обрата на "Сан Мамес" пълен.
 
Футболистите на Атлетик живнаха и бяха близо до изравняване в 84-ата минута, но вратарят на Севиля Ясин Буну спаси. Севиля получи нов шанс за попадение, но Симон отрази удар на Окампос.В крайна сметка резултатът остана непроменен и така Севиля се поздрави с победата.
Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

Хамес пред завръщане в Ла Лига

Валенсия и Бетис искат колумбийската звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки