Висшата лига призна за сериозни грешки на ВАР

Говори се, че ФИФА работи усилено върху уеднаквяване на правилата за използване на системата

Висшата лига призна за сериозни грешки на ВАР

 Системата за видеоповторения, по-позната като ВАР, е направила няколко сериозни грешки в мачовете в четвъртък вечер, признаха от Висшата лига на Англия.

Дузпата, с която Манчестър Юнайтед откри резултата при победата с 3:0 над Астън Вила, е била несъществуваща. Тотнъм е трябвало да получи наказателен удар срещу Борнемут, докато дузпата, която Саутхямптън получи и пропусна срещу Евертън, също е била фантом, заявяват от Висшата лига.

Може би най-дискусионният от трите момента бе този от мача на "Вила Парк", при който дриблиращият с топката Бруно Фернандеш опита обръщане на 180 градуса. Това доведе до сблъсък между него и бранителя на Астън Вила Езри Конса, който главният съдия Джон Моси прецени като дузпа.

"Това бе грешно решение. ВАР трябваше да се намеси и да го отмени. Всъщност това бе фаул на Фернандеш срещу Конса", заявиха от Висшата лига. След срещата мениджърът на домакините Дийн Смит определи решението за дузпа като "срамно". Тотнъм и Борнемут завършиха 0:0, но според Висшата лига "шпорите" е трябвало да бъдат възнаградени с дузпа за събаряне на Хари Кейн в наказателното поле на "черешките".

"Всеки човек по света знае, че това е дузпа", коментира след двубоя мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо. Според Висшата лига сблъсъкът между Джеймс Уорд-Праус и Андре Гомеш на мача между Евертън и Саутхямптън също не е трябвало да завършва с 11-метров наказателен удар за "светците". Самият Уорд-Праус пропусна дузпата, но това не спести гневните коментари от страна на мениджъра на "карамелите" Карло Анчелоти. "Представянето на съдията бе същото като на отбора ми - слабо", каза италианецът.

В последните седмици медиите в Западна Европа все по-упорито твърдят, че Световната футболна федерация (ФИФА) ще се заема активно с дейността на ВАР, за да създаде уеднаквени правила за използването на системата. 

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки