Костадинов с жълт картон при победа на Арсенал (ВИДЕО)

Тимът на българина на практика се спаси

Костадинов с жълт картон при победа на Арсенал (ВИДЕО)
Евгений Луценко донесе успеха на Арсенал (Тула) с с 2:1 срещу Тамбов, след който може да се каже, че отборът на Георги Костадинов на 90% си осигури място в Премиер лигата на Русия и през следващия сезон. "Артилеристите" се добраха до победата в 84-ата минута и са осми подреждането, а техният съперник е 14-и, но с мач повече от Криля Советов и Оренбург.
 
Слабата форма на Арсенал след подновяването на сезона доведе до уволнението на треньора Игор Черевченко. Преди днешния двубой отборът се намираше на 5 точки над зоната на изпадащите, но съвсем близо до местата за плейофи. Там се намираше Тамбов, който в предишния кръг загуби на собствен терен от пряк конкурент на дъното - Ахмат.
 
До почивката двубоят беше равностоен и с малко голови положения. В 8-ата минута Костадинов получи жълт картон, а в 18-ата такъв си заработи и Гурам Тетрашвили за груб фаул срещу българина. Малко по-късно Луценко центрира от ъгъла на наказателното поле, а Адесойе Ойеволе докосна топката с ръка и Павел Кукуян посочи бялата точка. Зад топката застана Владислав Пантелеев, който не сбърка и вкара първия си гол за тима от Тула.
 
В 53-ата минута Луценко свали с глава към Горбатенко, който стреля силно, но покрай гредата. В 55-ата Тамбов успя да изравни. Основната работа свърши Валериу Чуперка, който преодоля бранител на домакините в наказателното поле и намери непокрития Костюков, който реализира за 1:1.
 
Шест минути преди края на редовното време Костадинов отстъпи мястото си на Анри Хагуш, а веднага след смяната Арсенал стигна до победния гол. Отбраната на гостите сгреши фатално, като не успя да се справи с ниско центриране на Сергей Ткачов и опитният Луценко провря топката в мрежата. Това беше 15-о попадение за тарана през сезона и той е съвсем близо до водача в голмайсторската листа Артьом Дзюба, който има 16 точни изстрела.
 
В последните два кръга Арсенал ще гостува на Урал и Уфа. На Тамбов пък предстоят домакинство на другия новак - Сочи, и визита на ЦСКА (Москва). 
Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки