Сити вкара пет на Брайтън, Стърлинг с хеттрик (ВИДЕО)

"Гражданите" си гарантираха второто място в класирането

Сити вкара пет на Брайтън, Стърлинг с хеттрик (ВИДЕО)

Манчестър Сити разби с 5:0 Брайтън на неговия „Амекс Стейдиъм“ в мач от 35-ия кръг на английската Висша лига. Рахим Стърлинг избухна с хеттрик. 

 
"Гражданите" дръпнаха с два гола аванс още преди почивката, а победата им гарантира второто място в класирането, след като вече има 72 точки и няма как да бъдат настигнати до края на сезона.
 
Удар на Гарсия в 17-ата минута мина покрай вратата. Четири след това Рахим Стърлинг получи топката и с  изстрел извън наказателното поле  реализира за 1:0. Така той се разписа за пети път след рестарта на сезона. 
 
Последва пропуск на Менди. Домакините отговориха с неточен шут на Леандро Тросар. Габриел Жезус пък не успя да се възползва от центриране на Де Бройне и прати топката над вратата. В 35-ата минута изстрел на Жезус се отклони в Люис Дънк и топката се отби в гредата. В края на полувремето бразилският нападател се оказа на точното място след корнер и реализира втория гол за тима си. 
 
През второто полувреме Сити продължи да доминира. Де Бройне стреля в гредата от пряк свободен удар, преди Марез да намери Стърлинг, който от чиста позиция нямаше как да пропусне - 0:3. 
 
В 56-ата минута гостите вкараха отново. Първо удар на Бернардо Силва бе спасен от Райън, след което Жезус се пребори за топката, който пададе на Силва и той не сбърка. 
 
В следващите минути темпото поспадна, но гостите продължиха да имат инициативата. В 78-ата минута Марез пропусна да се разпише, но в 81-ата Стърлинг оформи хеттрика си. Това е неговият гол №27 във всички турнири този сезон.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки