Царско село без асовете в Русе

Любо Пенев пази Ната и Мечев заради натрупани картони

Царско село без асовете в Русе

 Треньорът на Цар­ско село Любослав Пенев ще хвърли ре­зерви срещу Дунав днес. Двата отбора излизат в спор за из­бор на съперник от Втора лига в баражи­те за оцеляване. Бив­шият национален се­лекционер е прину­ден да прибегне до този ход заради кар­тони. Пенев не иска да рискува срещу „драконите" и да за­губи футболисти за по-важната битка. Така Уесли Ната и Си­меон Мечев си оста­наха в София, за да трупат сили за по­следната среща за сезона, която най-ве­роятно ще бъде сре­щу Септември. И два­мата са застрашени от наказание.

Любо Пенев до по­следно ще умува и за други играчи, но по друга причина. На доста от титулярите им се натрупаха мно­го мачове, а някои от тях не са в най-доб­рата си форма. Такова пък е положението с Дилан Бахамбула, който бе назабележим при провала у дома срещу Ботев (Враца), поставил „царете" в положение да играят на бараж. В положението на Ба­хамбула обаче са поне още 1-2 души, сред които и вратарят Джони Пласид. Както е известно, Пенев не може да ползва Мар­тин Кавдански, който в момента кара ка­рантина заради по­ложителен тест за COVID-19, както и трима от по-незабе­лежимите футболисти в отбора - Ивайло Иванов, Кирил Трохаров и Илия Джамов.

Въпреки това в Царско село са кате­горични, че ще се хвърлят здраво сре­щу Дунав и ще се опитат да изненадат домакините.

Домакините пък ще умуват до последно дали ще пазят играчи за баража за оставане в елита или не. Това обяви за „Меридиан Мач" Цветомир Младенов, който наследи Люси Киров като треньор на, законите". „Нямаме проблеми с контузени или наказани играчи. Всичко е наред и се готвим за този мач. Сметки не си правим никакви. Нито сме в позиция да избираме съперник за баража. Важното е все пак да победим Царско село, защото играем пред своята публика и трябва да я зарадваме", отсече Младенов.

"Не сме решили да пазим играчи. Ще мислим за тези неща след тренировката", допълни Младенов.

„Финансовите въпроси се решават, но в момента не мислим за тези неща. На първо място са мачовете, които ни предстоят да изиграем", каза още треньорът на Дунав.

 

НА ЖИВО: Пирин - Етър (СЪСТАВИ)

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки