Саша Симонович: Загубихме в Симитли заради груби индивидуални грешки и неточна стрелба

"Някои от нашите футболисти не показаха това, което желая", заяви наставникът на Беласица

Саша Симонович: Загубихме в Симитли заради груби индивидуални грешки и неточна стрелба

 Първият си контролен мач от лятната подготовка мъжкият отбор на Беласица изигра на прекрасния стадион в град Симитли срещу местни втородивизионен Септември.  С голове на Китан Василев и Кирил Николов, отбелязани през втората част на срещата, отборът на домакините се поздрави с победа. Своите шансове за гол имаха и петричките футболисти, но не успяха да реализират головите си положения в двубоя футболистите Александър Смилков, Атанас Карачоров и Димитър Стоев.

„Добре стояхме през първата част на мача. Опитвахме се да задържаме повече топката. Играхме по-прибрано, защото умората от напрегната седмица с бегови упражнения надделяваше. Приложихме схема на игра 4-3-3, а в атака – 4-5-1. През второто полувреме стояхме добре до 60-та минута. Постепенно умората надделя и това бе добре дошло за футболистите на домакините. След изпълнения от статични положения допуснахме противниковите футболисти да бъдат непокрити и да ни отбележат два гола след центрирания отляво. За мен мача беше равностоен. Ще работим върху психологическия проблем , който мъчи Беласица, след като две години няма победа на чужд терен. На този етап по постове на Беласица са нужни поне трима футболисти от рода на Атанас Димитров, който показа ниво в този мач, както и Симеон Бояджиев. Жалко е, че Александър Смилков и Димитър Стоев не успяха да си реализират положенията пред вратата на домакините. Веднъж главния съдия не реагира по подобаващ начин след като устремилия се Атанас Карачоров бе фаулиран от последния в защитата на домакините. Независимо от всичко, контролите са затова, за да може да реагираме върху допуснатите грешки. По категоричен начин заявявам, че нямам никаква връзка относно привличането на чуждестранните футболисти, които са тренирали с отбора на Беласица преди мен. Не съм се срещал нито с тях, нито с останалите български футболисти, които са били част от отбора на Беласица преди моето идване. В момента работим по оформяне на вътрешния правилник, за да може да има дисциплина от страна на футболистите, с които ще работя, както на терена, така и извън него. Продължавам да чакам класни футболисти от други отбори, които са в непрекъснати преговори с отговорника по селекцията Георги Петров”, сподели Саша Симонович.

През настоящата седмица по програма трябваше да се изиграят два контролни мача – срещу отборите на Пирин Гоце Делчев и Миньор Перник. Втората контрола отпада по известни причини. Усилено се търси друг противников отбор, който да запълни празнотата. Засега сигурна е контролната среща в сряда, 15 юли, на стадион Цар Самуил срещу новака в ЮЗ трета лига отбор на Пирин Гоце Делчев.

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки