РАДОСТ В БЯЛО! Реал (М) пребори и Гранада, титлата е на победа разстояние (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белия балет" може да си подпечата златните медали още в четвъртък

РАДОСТ В БЯЛО! Реал (М) пребори и Гранада, титлата е на победа разстояние (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) е на три точки от титлата в Испания!

"Белия балет" успя да победи с 2:1 Гранада като гост в последния мач от 35-ия кръг на шампионата и си върна четирите точки аванс пред Барселона два кръга преди края. 

Герои за гостите бяха Ферлан Менди и Карим Бензема, които осигуриха успеха още в първите 16 минути на срещата. 

Първият удар бе дело на Иско. Халфът получи пас от Лука Модрич вляво и стреля с десния крак, но Руи Силва отрази шута му.

Само след десет минути игра Реал Мадрид откри резултата. Ферланд Менди напредна към наказателното поле и отправи силен изстрел от много малък удар. Шутът бе прекалено силен, за да може вратарят Силва да реагира и гостите поведоха - 0:1.

Вторият гол за "кралския клуб" не се забави и след 16 минути игра Карим Бензема удвои. Френският стрелец получи вдясно до наказателното поле на Гранада. Виктор Диас не успя да попречи на Бензема да стреля, а ударът му направи безпомощен стража на домакините, за да стане резултатът 0:2.

В 25-ата минута Валверде видя вдясно Дани Карвахал, крайният бранител на гостите стреля, но Херман блокира удара му. Четири по-късно пък удар именно на Карвахал извън на наказателното поле профуча в близост от вратата, пазена от Силва.

Десет минути преди края на първата част дойде първата по-сериозна опастнос за домакините. Виктор Диас достави топката за Домингос Дуарте, който засече с глава, но Тибо Куртоа улови кълбото. В 42-ата минута Карим Бензема бе близо до това да направи преднината на Реал още по-голяма, но ударът му от наказателното поле бе отразен. Топката отиде в Лука Модрич, но тяло на бранител от Гранада спря пътя ѝ. Секунди по-късно пък Иско стреля, но неточно.

След почивката в 50-ата минута Каземиро направи голяма грешка в средата на терена. Ерера видя Дарвин Мачис, който с блестящ изстрел намали резултата.

Добрите изяви на домакините продължиха и точно час игра след първия съдийски сигнал Гранада можеше да изравни. Резервата Антонио Пуертас центрира отдясно за Мачис. Варан бе побутнат от Фернандес, а голмайсторът за домакините засече пред погледа на Дани Карвахал, но ударът му бе доста неточен.

Последваха по-дейни минути от Гранада, но тази дейност се изразяваше само във владеенето на топката. Реал Мадрид заигра доста солидно в защита и не допускаше ситуации пред вратата на Куртоа, с което запази и крайния резултат. 

Така още в четвъртък Реал може да е новият шампион на Испания, като тогава в 22:00ч. българско време посреща Виляреал. Тогава победа със сигурност ще ги направи недостижими на върха кръг преди края, а дори и да загубят от Виляреал, ако Барселона не успее да победи Осасуна по същото време, момчетата на Зинедин Зидан пак ще са обявени за шампиони.

Гранада - Реал (Мадрид) 1:2
0:1 Менди 10
0:2 Бензема 16
1:2 Мачис 50

Стартови състави:

Гранада: Руи Силва, Фоулкуер, Герман, Азез, Вико, Виктор Диаз, Жил Диас, Ерера, Домингос, Мачис, Карлос

Реал (Мадрид): Куртоа, Рамос, Варан, Менди, Карвахал, Каземиро, Валверде, Модрич, Иско, Кроос, Бензема

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки