РАДОСТ В БЯЛО! Реал (М) пребори и Гранада, титлата е на победа разстояние (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Белия балет" може да си подпечата златните медали още в четвъртък

РАДОСТ В БЯЛО! Реал (М) пребори и Гранада, титлата е на победа разстояние (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) е на три точки от титлата в Испания!

"Белия балет" успя да победи с 2:1 Гранада като гост в последния мач от 35-ия кръг на шампионата и си върна четирите точки аванс пред Барселона два кръга преди края. 

Герои за гостите бяха Ферлан Менди и Карим Бензема, които осигуриха успеха още в първите 16 минути на срещата. 

Първият удар бе дело на Иско. Халфът получи пас от Лука Модрич вляво и стреля с десния крак, но Руи Силва отрази шута му.

Само след десет минути игра Реал Мадрид откри резултата. Ферланд Менди напредна към наказателното поле и отправи силен изстрел от много малък удар. Шутът бе прекалено силен, за да може вратарят Силва да реагира и гостите поведоха - 0:1.

Вторият гол за "кралския клуб" не се забави и след 16 минути игра Карим Бензема удвои. Френският стрелец получи вдясно до наказателното поле на Гранада. Виктор Диас не успя да попречи на Бензема да стреля, а ударът му направи безпомощен стража на домакините, за да стане резултатът 0:2.

В 25-ата минута Валверде видя вдясно Дани Карвахал, крайният бранител на гостите стреля, но Херман блокира удара му. Четири по-късно пък удар именно на Карвахал извън на наказателното поле профуча в близост от вратата, пазена от Силва.

Десет минути преди края на първата част дойде първата по-сериозна опастнос за домакините. Виктор Диас достави топката за Домингос Дуарте, който засече с глава, но Тибо Куртоа улови кълбото. В 42-ата минута Карим Бензема бе близо до това да направи преднината на Реал още по-голяма, но ударът му от наказателното поле бе отразен. Топката отиде в Лука Модрич, но тяло на бранител от Гранада спря пътя ѝ. Секунди по-късно пък Иско стреля, но неточно.

След почивката в 50-ата минута Каземиро направи голяма грешка в средата на терена. Ерера видя Дарвин Мачис, който с блестящ изстрел намали резултата.

Добрите изяви на домакините продължиха и точно час игра след първия съдийски сигнал Гранада можеше да изравни. Резервата Антонио Пуертас центрира отдясно за Мачис. Варан бе побутнат от Фернандес, а голмайсторът за домакините засече пред погледа на Дани Карвахал, но ударът му бе доста неточен.

Последваха по-дейни минути от Гранада, но тази дейност се изразяваше само във владеенето на топката. Реал Мадрид заигра доста солидно в защита и не допускаше ситуации пред вратата на Куртоа, с което запази и крайния резултат. 

Така още в четвъртък Реал може да е новият шампион на Испания, като тогава в 22:00ч. българско време посреща Виляреал. Тогава победа със сигурност ще ги направи недостижими на върха кръг преди края, а дори и да загубят от Виляреал, ако Барселона не успее да победи Осасуна по същото време, момчетата на Зинедин Зидан пак ще са обявени за шампиони.

Гранада - Реал (Мадрид) 1:2
0:1 Менди 10
0:2 Бензема 16
1:2 Мачис 50

Стартови състави:

Гранада: Руи Силва, Фоулкуер, Герман, Азез, Вико, Виктор Диаз, Жил Диас, Ерера, Домингос, Мачис, Карлос

Реал (Мадрид): Куртоа, Рамос, Варан, Менди, Карвахал, Каземиро, Валверде, Модрич, Иско, Кроос, Бензема

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки