Сензациите в пресата: Левски преправя стратегията, Сираков не отишъл на среща с играчите

Славия се разделя с двама, може да продаде четирима, COVID-19 провалил два трансфера на Черно море и още…

Сензациите в пресата: Левски преправя стратегията, Сираков не отишъл на среща с играчите

Сензациите в пресата днес, вторник, 14 юли 2020 година:

„Тема спорт“: Клубът отново преправя стратегия

Левски още един път преначерта стратегията си за развитие, след като стана ясно, че тимът няма да участва в европейските турнири. От "Герена" имаха намерение да вземат някакви пари като заем, който да обезпечат с приходи от европейските мачове. След загубата от Локо Пловдив и победите на другите два столични претендента за Европа, сините останаха без виза за континенталната сцена. Очакванията в Левски бяха да приберат поне 250 хиляди евро, въпреки че Наско Сираков още при придобиване на мажоритарния пакет акции заяви, че с тази игра сините нямат никакво място в Лига Европа. Всичко това ще преподреди приоритетите на ръководството. Собствениците Наско Сираков и Константин Папазов са решили да не пипат бюджета за школата, където са инвестирани пари и като инфраструктура, терени, методика и треньори. За сметка на това в съблекалнята на представителния отбор ще се реже из корен.

„Тема спорт“: Славия се разделя с двама, може да продаде четирима

Славия може да се раздели с двама от досегашните си футболисти. Това обаче до голяма степен ще зависи от това какви попълнения ще бъдат привлечени и кои играчи може да бъдат продадени. В момента има сериозен интерес към други четирима състезатели на белите, които могат да бъдат трансферирани това лято. От клуба не разкриват техните имена, но се знае, че трима от тях са вратарят Антонис Стергиакис, защитникът Андреа Христов и нападателят Калоян Кръстев. Както е известно, Славия вече продаде свой талант – Филип Кръстев подписа с Манчестър Сити, но ще играе в сателита на гражданите - белгийския Ломел. Кръстев обаче ще премине чак след Нова година, така че през есента ще е на разположение на Златомир Загорчич. Капитанът на отбора Галин Иванов вече подписа с новака в елита ФК ЦСКА 1948 Сф и не игра в последния двубой с Лудогорец. В най-скоро време се очаква завръщането на нападателя Димитър Рангелов, който напуска Енерги Котбус. Така липсата на опит в лицето на Галин Иванов няма да се усети с привличането на Рангелов.

„Меридиан мач“: Сираков не отишъл на среща с футболистите
Ситуацията в Левски е меко казано тревожна. Вчера сутринта на „Герена“е трябвало да се проведе среща между футболистите и мажоритарния собственик Наско Сираков. На нея легендата и притежател на 51 процента от акциите на клуба е трябвало да обясни на играчите, кога евентуално ще си вземат забавените заплати и отделно да коментира слуховете, че Левски върви към фалит. Сираков обаче така и не се срещнал с играчите най-вероятно, защото не е имал какво да каже на отбора. Така футболистите бяха разпуснати в едноседмична почивка без да знаят нищо за бъдещето си на „Герена“. „Сините“ трябва да подновят тренировки идния понеделник, но няма да е голяма изненада, ако част от тях не се появят на сбора. Играчите имат да взимат по няколко заплати, а какво разкри изпълнителният директор Павел Колев - те могат да си тръгнат по всяко време, като едностранно прекратят договора си с Левски заради неизплатени пари по договорите. Служителите в клуба са в същото положение - не са взимали заплати от доста време. Босът Наско Сираков не е коментирал и с тях бъдещето на клуба. 

„Тема спорт“: COVID-19 провалил два трансфера на Черно море

Ситуацията, в която се озова Черно море - в отбора има куп заразени с COVID-19, включително и треньора Илиан Илиев, е провалила два трансфера на варненци. За това призна наставника. Моряците бяха считани за фаворит за седмото място, което праща на бараж за ЛЕ, но бяха принудени да играят с доста юноши срещу Ботев Пд и загубиха с 0:1 на "Тича". "Останахме във втората осмица и до последно имахме шансове за Европа, но тогава вирусът извади 12 основни играчи от състава за най-важния ни мач. Що се отнася до селекцията, тя започна с привличането на Стефан Велев, а тези дни с тима трябваше да тренират още двама нови футболисти. Бяхме се разбрали с тях, но в последния момент заради COVID-19 те отказаха да дойдат във Варна и аз ги разбирам. Предвид пандемията в страната и чужбина и малкото време до началото на новото първенство ще е трудно да привлечем качествени попълнения, каквито преценим, че са ни необходими. Дано поне в изходящата част от селекцията да нямаме много напуснали, освен тези, с които решим да се разделим", каза Илиев пред petel.bg.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки