НА "СТАМФОРД БРИДЖ": Жиру спаси Челси от издънка срещу последния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тимът на Франк Лампард дръпна с четири точки пред Лестър и Юнайтед в спора за третото място

НА "СТАМФОРД БРИДЖ": Жиру спаси Челси от издънка срещу последния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Челси постигна измъчена победа с 1:0 срещу Норич в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. Попадението отбеляза Оливие Жиру дълбоко в добавеното време на първата част. Успехът на "Стамфорд Бридж" е от изключителна важност да лондонани. Със спечелените три точки те се утвърдиха в Топ 4. Тимът на Франк Лампард е трети с аванс от четири точки пред Лестър и Манчестр Юнайтед, които обаче имат по мач по-малко. В същото време Норич е последен и няма шансове за спасение.

 
Още в третата минута Сезар Аспиликуета пропусна добра възможност. Последваха шансове за Жиру, Вилиан и Пулишич, но до гол не се стигна.
 
В 36-ата минута лондончани бяха близо до откриване на резултата след удар на Пулишич. Той получи топката на границата на наказателното поле, овладя я, обърна се и стреля, като стражът на гостите Тим Крул успя да играе с нея, преди тя да срещне напречната греда.
 
 
Така се стигна до третата минута от продължението на първото полувреме. Кристиан Пулишич центрира отдясно на наказателното поле и Оливие Жиру с глава успя да преодолее Крул за 1:0.
 
През второто полувреме темпото на игра тотално падна. Норич не успя да затрудни с нищо домакините. 
 
В 65-ата минута отлична възможност се откри пред Сесар Аспиликуета. Маркос Алонсо центрира по земя от ляво, топката премина през куп от играчи и достигна до капитана на лондончани, който стреля фалцово покрай напречната греда.
 
 
Четвърт час преди края стражът на Норич Тим Крул се отново оказа последната преграда пред ново попадение за Челси, след като успя с лявата ръка да отрази удар с глава на Аспиликуета.
 
В 84-ата минута след многоходова атака Уилиан центрира остро на първа греда, където Оливие Жиру изпревари своя опонент и стреля, но топката премина на сантиметри покрай лявата греда. Четири по-късно Тим Круул за пореден път се намеси решително боксирайки техничен удар от фаул на Улиан. Това бе и последното по-интересно действие на терена. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки