Сензациите в пресата: Рейнджърс приготви 1,5 млн. евро за Малинов, Найджъл Робърта хвана самолета

Венци Керчев пред трансфер в чужбина, Нелуц Рошу искал да бие Делио Роси

Сензациите в пресата: Рейнджърс приготви 1,5 млн. евро за Малинов, Найджъл Робърта хвана самолета

Сензациите в родната преса на 15 юли, сряда, 2020 година:

Меридиан мач: Рейнджърс е приготвил 1,5 млн. евро за Малинов

Шотландският гранд Рейнджърс е все по-близо до халфа на ЦСКА Кристиян Малинов. Медиите на Острова от няколко дни не спират да пишат за интереса на клуба към родния национал.

Според запознати от клуба са готови да платят 1,5 милиона евро за Малинов, но сумата може да се увеличи. Това е така, защото според същите тези шотландси медии към халфа на ЦСКА има интерес и от страна на белгийските Стандарт Лиеж и Мехелен, както и нидерландския Витес.

Тема Спорт: Нелуц Рошу искал да бие Делио Роси

Бившият халф на Левски Нелуц Рошу призна пред меди­ите в родината си, че е искал да набие треньора си при си­ните Делио Роси. "Не е вярно, че съм го имитирал и затова ме е изгонил. Но исках да го на­бия на една тренировка. По време на дрибъл си пуснах топката малко по-дълга. Холмар Ейолфсон се хвърли на шпагат и ми раздра крака -от коляното до глезена. Шурна кръв, а Делио Роси ми из­крещя: "Хайде, ставай, няма­ше фаул, няма ти нищо. Тога­ва извиках на Серджиу Буш, че ще го набия, а той се разсмя. След това напсувах треньора на румънски и казах на Сер­джиу да му преведе. Той обаче се разхили още по-силно и не успя да каже нищо. След тази случка ми бе ясно, че ще напу­сна", каза Нелуц Рошу пред ме­диите в родината си. В момента той играе за Газ Ме­тан.

Румънецът пристигна на "Герена" през лятото на 2017 година по настояване на Ни­колай Митов. След неговата смяна с Роси полузащитникът бе забит на пейката. Така за една година записа само 9 ма­ча за Левски. В интервюто Ро­шу разкри, че причината да не играе още преди инциден­та била, че той предпочитал по-комбинативна игра, а Роси го карал само да рита топка­та напред.

Тема Спорт: Пинто се връща в Португалия

Доскорошният халф на ЦСКА Рубен Пинто по всяка вероят­ност ще продължи кариерата си в португалския елит. Той ве­че е получил покани от клубове от родината си. Все пак Пинто ще изчака още и за други пред­ложения. Португалецът бе единственият играч заедно с Валентин Антов и Кристиян Малинов, който бе неизменна част от ЦСКА от завръщането в елита през 2016 г. до сега.

"Днес се сбогувам с вас, благо­даря за тези 4 години. Аз ще бъ­да един от вас завинаги и ще подкрепям ЦСКА завинаги! Вие сте душата на този клуб, най-големите фенове в България! Никога няма да ви забравя!", на­писа Пинто в социалната мре­жа Instagram вчера.

Халфът записа 106 участия в елита, с което остана под №3 сред чужденците след Марки-ньос (114) и Ибрахима Гай (110). Той вкара и 9 гола в първен­ството. 28-годишният Пинто беше привлечен от Беленензес през лятото на 2016-а под на­ем, а 12 месеца по-късно ЦСКА откупи правата му. През мина­лата есен Рубен беше изваден от отбора по решение на Люп-ко Петрович, но причината та­ка и не стана ясна.

Тема Спорт: Найджъл Робърта хвана самолета

Нидерландският нападател на Левски Найджъл Роберта се прибра в родината си. Вчера су­тринта той публикува в една от социалните мрежи снимка от ВИП-а на летище София. 22-годишният играч стана голмай­стор на тима за изминалата кампания - 6 19 шампионатни мача вкара 11 попадения. Той обаче не взе участие в послед­ния двубой - 1:2 срещу Локомо­тив Пловдив на "Герена". От Левски обявиха, че той е почув­ствал неразположение и е зая­вил, че няма как да помогне на съотборниците си. Затова и бе изваден от групата за среща­та.

Появиха се информации, че Роберта подготвя бягство от Левски. Ръководството на клу­ба обаче е убедено, че той няма да направи такова нещо. Шефо­вете разчитат на негова про­дажба, за да погасят част от задълженията, натрупани тази година, които са в размер на около 5 милиона лева - неплате­ни заплати, данъци и осигуров­ки. Очаква се до дни играчът да бъде трансфериран, тъй като интерес към него не липсва. Ситуацията около него следят клубове от Турция, Русия, Ни­дерландия и Полша. От Левски държат да вземат поне 1 ми­лион евро накуп за Роберта.

Неясно е бъдещето на съна­родника на Найджъл - Стайн Спиерингс. Той също може да бъ­де продаден. Халфът бе закупен от Ваалвайк в началото на го­дината за 400 хиляди евро. Стайн участва в 12 мача на си­ните за първенство и купа, в които отбеляза 2 гола.

Тема Спорт: Венци Керчев пред трансфер в чужбина

Бранителят на Ботев Враца Венцислав Керчев е обект на много сериозен интерес от чуж­дестранни отбори. 23-годишният защитник, който има 17 мача за юношеските формации на България, е един от най-ста­билните футболисти при врача­ни. Става въпрос за клубове от Източна и Централна Европа.

Керчев играе от две години за тима от Северозападна Бълга­рия, като в първия си сезон той бе под наем от Лудогорец, а го­дина по-късно остана перма­нентно на "Христо Ботев". През двете си кампании Керчев е неиз­менен титуляр в Ботев Враца и явно това е подбудило интереса на клубове от Стария континент. Керчев е двукратен шам­пион на нашата страна, след ка­то има мачове за първия отбор на Лудогорец през сезон 2015/16, както и 2017/18.

Договорът на Керчев с Ботев Враца е до лятото на 2021 годи­на и така роденият в Русе фут­болист може да донесе свежи средства в клубната каса.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки