„Гладиаторите” простреляха на 5 пъти „Орлетата” в Разлог

Вихрен надиграха тотално втородивизионния Пирин Благоевград с 5:2

„Гладиаторите” простреляха на  5 пъти „Орлетата” в Разлог

 В първият си контролен мач от лятната подготовка за новото първенство на ЮЗ трета лига футболистите на Вихрен надиграха тотално втородивизионния Пирин Благоевград на градския стадион в Разлог, нанасяйки им тежка загуба с 5:2.

Срещата не започна добре за гостуващия тим от Сандански. В 18-та минута Антон Карачанаков отне топката от защитник на Вихрен, видя свободния Владислав Златинов, който майсторски се освободи от противниковния бранител и с точен шут изпрати топката по диагонала за 1:0. Пет минути по-късно Антон Карачанаков изведе Владислав Златинов зад гърба на защитата на гостите кълбото бе продължено към намиращия се в наказателното поле на Вихрен Димитър Алексиев, последва шут в движение към вратаря на гостите Димитър Пангев, който отклони кълбото , но в добавката Алексиев не сгреши за 2:0. Това сякаш стресна футболистите на Вихрен и от този момент нататък те заиграха в свой стил, който им донесе успеха. В 32-ра минута Владимир Кабранов овладя топката пред наказателното поле на домакините , излъга майсторски двама от защитниците, завъртя се и в стил Роналдо насочи кълбото красиво за 2:1 и върна отбора си в играта. В самия край на полувремето Атанас Чепилов проби отдясно защитата на Пирин, обстрелва директно противниковия страж и топката, с помощта на защитника Мирослав Пушкаров, се спря в мрежата за 2:2. Веднъж и гредата помогна на „орлетата” след топовен изстрел на Владимир Кабранов.

През втората част на срещата четата на Здравко Лазаров се хвърли на щурм. Владимир Кабранов, Александър Якимов, влезлия в игра Иван Лазаров, Атанас Чепилов тормозеха постоянно с действията си защитата на Пирин. В 55-та минута отлично ръководещия двубоя Георги Иванов, заедно с асистентите си Костадин Тановчев и Николай Попниколов, отсъди дузпа в полза на Вихрен за спъване на Атанас Чепилов в наказателното поле . Александър Якимов бе точен и резултата стана 2:3. Две минути по-късно неуловимият Владимир Кабранов , изведен от съгражданина си Александър Якимов, отбеляза поредно красиво попадение ,този път в стил Меси, за 2:4. Петият гол в срещата отбеляза младият Венелин Гълъбов в 87-ма минута след като бе изведен от дълбочина, овладя кълбото, напредна и от движение простреля стража на орлетата за 2:5.

Радостта на санданските футболисти , както и на ръководителите, които бяха с тях, бе голяма и напълно заслужена.  Три от головете за отбора на Вихрен отбелязаха петричките футболисти Владимир Кабранов и Александър Якимов, които по известни причини напуснаха в различни периоди от време Беласица и сега радват феновете на Вихрен.

В този мач за отбора на Вихрен взе участие  и 16 годишния централен защитник Борислав Ингов, който заедно с Николай Стоилков-Газелата след излизането от игра на Даниел Златков, бяха отлична защитна двойка. Класа в мача показаха вратарите Веселин Ганев и Димитър Пангев, както и всички останали 17 футболисти, на които наставникът Здравко Лазаров бе гласувал доверие.

Следващият контролен мач на отбора на Вихрен ще бъде в събота, 18 юли, от 18 часа на стадиона в град Разлог срещу U-19 на Витоша Бистрица. Отборът на Пирин Благоевград ще приеме в петия си контролен мач от лятната подготовка новака в Ефбет лига ЦСКА-1948 от 19 часа на стадион Христо Ботев  в четвъртък, 16 юли.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки