ОБЗОР: Нов шеметен обрат на Милан продължи летежа на "росонерите" (РЕЗУЛТАТИ+РЕПОРТАЖИ)

По същото време Наполи се подхлъзна в Болоня

ОБЗОР: Нов шеметен обрат на Милан продължи летежа на "росонерите" (РЕЗУЛТАТИ+РЕПОРТАЖИ)

Милан успя да спечели домакинството си на Парма от 33-ия кръг на Серия А. "Росонерите" направиха нов обрат след рестарта на сезона и се върнаха към победния ритъм, след като преди няколко дни записаха равенство 2:2 с Наполи като гости. 

Домакините приложиха силна преса още в началото, но първите им няколко удара бяха или блокирани, или неточни.

 В 20-ата, след поредния корнер за "росонерите", техният капитан Алесио Романьоли нацели напречната греда при удар с глава. Малко след това те организираха добра атака и Джакомо Бонавентура се разписа, но той се оказа в положение на засада, заради което голът му не беше зачетен. 

В 42-ата Жервиньо осъществи добър пробив, но отправи прекалено силен шут.

След това Ибрахимович отново не успя да открие резултата, но това направи Куртич за гостите в 44-ата минута с прецизен удар за 0:1. В добавеното време на първата част ВАР разгледа ситуация за потенциална дузпа за фаул на Матео Дармиан срещу Ибрахимович, но се оказа, че Тео Ернандес е бил в засада.

В 50-ата минута Бонавентура пробва удар, който не намери рамките на вратата, а малко след това далечен шут на Куртич излезе в корнер. Натискът на Милан най-после даде резултат и отборът само за четири минути изцяло обърна развоя на мача. Първо, в 55-ата Кесие изравни с топовен шут.

Така той се разписа в трети пореден мач, с което показа, че се намира в отлична форма. В 59-ата пък Романьоли с глава засече центриране на Чалханоглу от фаул, с което резултатът стана 2:1.

В 74-та минута Парма беше много близо до изравняването, но удар на Кулушевски се отби в гредата, а минута по-късно Донарума направи отлично спасяване с крака след удар на Инглезе. 

Така се стигна до 78-та минута, когато след пробив на Бонавентура топката стигна до Чалханоглу и турчинът прати истинска бомба по земя, която нямаше как да бъде спасена от Сепи. 

До края Анте Ребич и Златан Ибрахимович имаха отлични шансове да добавят още едно попадение, но без успех. С успеха си днес Милан записа пета победа от последните си седем мача, като са непобедени след рестарта на Серия А.

По същото време един от конкурентите на Милан за местата в Лига Европа Наполи допусна изненада и завърши само 1:1 при гостуването си на Болоня. Пертенопеите поведоха светкавично още в 7-та минута, когато Костас Манолас беше точен с глава. 

Малко преди почивката Болоня изравни, но попадението им беше отменено, заради засада след консултация на главния арбитър с ВАР. 

След почивката домакините бяха по-активни, но Наполи успяваше да парира опитите им и да запази мрежата си суха. Това обаче изтрая до 67-та минута, когато ветеранът Родриго Паласио оформи крайното 1:1. 

Така Наполи и Милан се изравниха по точки в класирането, като и двата тима събраха по 53, а Рома е само на точка пред тях. 

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ В СЕРИЯ А ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Всички мачове от Италия гледайте на живо тук:

От 20:30ч:

Милан - Парма 3:1

Сампдория - Каляри 3:0

Болоня - Наполи 1:1

От 22:45ч.

Сасуоло - Ювентус ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО 

Удинезе - Лацио ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО 

Лече - Фиорентина ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО 

Рома - Верона ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки