ШОК: Ювентус с измъчен хикс срещу Сасуоло, Аталанта се приближи с още две точки (РЕПОРТАЖИ)

Авансът на Кристиано Роналдо и компания на върха е вече седем пункта

ШОК: Ювентус с измъчен хикс срещу Сасуоло, Аталанта се приближи с още две точки (РЕПОРТАЖИ)

Шампионът на Италия и главен претендент за поредното си Скудето Ювентус измъкна с кански мъки точка срещу Сасуоло при гостуването си от 33-ия кръг на Серия А. Момчетата на Маурицио Сари допуснаха да бъдат обърнати от 0:2 и трябваше да изравняват през второто полувреме, за да не си тръгнат с празни ръце от "Мапей Стейдиъм". 

Равенството им днес ги остави без победа вече три поредни кръга, от което се възползва Аталанта, който е втори. 

Двата отбора отправиха три неточни удара още в първите няколко минути на двубоя.

В 5-ата обаче Миралем Пянич реши да изпълни корнер по различен начин, като подаде топката по земя на стоящия на границата на наказателното поле Данило, който пък я прати в противниковата мрежа. В 12-ата босненецът направи втората си асистенция в мача, като този път след негов пас Игуаин се озова очи в очи с Андреа Консили и със своя убедителен удар удвои аванса на "бианконерите".

"Неровердите" най-после стигнаха до гол в 29-ата минута, когато след лоши отигравания на Родриго Бентанкур топката стигна до Джуричич, който с мощен шут я засили покрай Шчесни за 1:2.

В 51-ата Берарди се разписа от пряк свободен удар, а едва три минути по-късно Капуто заслужено донесе пълния обрат в мача.

В 64-ата "Старата госпожа" за втори път в мача стигна до гол от корнер, след като застаналият до близката греда Сандро засече с глава центрирането на Дибала.

В 93-та минута Бурабия отправи бомбен шут и можеше да хвърли всички в зелено-черно в екстаз, но Шчезни се намеси отлично и изби в корнер.

Така Ювентус събра 77 точки на върха, а Аталанта е със 70 на второто място. 



На "Стадио Олимпико" пък Рома направи нова важна крачка към Лига Европа, побеждавайки Верона с 2:1.

Още в 10-та минута Жордан Верету откри резултата след точно изпълнена дузпа.

В продължението на първото полувреме пък Един Джеко покачи аванса на домакините.  Три минути след почивката Верона върна едно попадение чрез Матео Песина, но до там стигнаха силите на гостите. Рома успя да събере 57 точки на петото място - на четири пред Наполи и Милан.

Другият римски тим Лацио пък допусна поредна грешна стъпка след рестарта на сезона и завърши 0:0 при гостуването си на Удинезе.

"Орлите", които до скоро бяха главен преследвач на Ювентус в битката за Скудетото за четвърти пореден мач бяха далеч от познатото си ниво и дори домакините от Удине могат да съжаляват, че не взеха трите точки, след като имаха повечето чисти голови ситуации в мача. 

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ В СЕРИЯ А ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Всички резултати от мачовете в Италия днес:

От 20:30ч:

Милан - Парма 3:1

Сампдория - Каляри 3:0

Болоня - Наполи 1:1

От 22:45ч.

Сасуоло - Ювентус 3:3


Удинезе - Лацио 0:0

Лече - Фиорентина 1:3

Рома - Верона 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки