Сензациите в пресата: Лудогорец предлага 600 000 евро на Левски за Станислав Иванов

Нападатели на Славия обмислят напускане, Ботев Пд взе французин на проби, чака двама бразилци и още…

Сензациите в пресата: Лудогорец предлага 600 000 евро на Левски за Станислав Иванов

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 16.07.2020 година:

„24 часа“: Лудогорец дава 600 000 евро за Станислав Иванов от Левски

Шампионът “Лудогорец” е направил оферта на “Левски” на стойност от 600 000 евро за младия нападател Станислав Иванов. Иванов е един от най-конвертируемите играчи на “сините” и е един от вариантите за попълване на бюджета на клуба, който сериозно изтъня в последните месеци. Вече не помагат и акциите на феновете, като за последния месец недостигът е от около 100 000 лева. Старши треньорът на “Лудогорец” Павел Върба много харесвал младия футболист. Той иска да привлече точно офанзивни играчи в паузата на първенството, която е само 3 седмици. В края на август пък трябва да започнат и квалификационните кръгове на Шампионската лига, като задачата е да бъде приключена селекцията преди двубоя за суперкупата на България срещу “Локо” (Пд). Мачът е в Разград, защото шампионатът започва при закрити врати и няма домакинско предимство. Заради това БФС прати двубоя в Разград, а двата баража за елитната ни група “Дунав” - “Монтана” и “Царско село” - “Септември” (София), както и този за Лига Европа “Славия” - “Ботев” (Пд), са в столицата. Офертата на толкова ниска стойност едва ли ще бъде приета веднага от страна на “сините”, но според отлично информиран източник разградчани са готови да вдигнат парите. В момента Станислав е на Свети Влас с приятелката си Виктория и почива до началото на тренировките. Другата сериозна оферта на стойност от 1,2 милиона евро за играч на “Левски” е за Найджъл Робърта. Пред продажба е и Нашименто. От “Левски” са доволни, че към момента чужденците остават лоялни към клуба, въпреки че лесно могат да станат свободни агенти, и поне до понеделник са гарантирали, че предпочитат да останат, за да се вземат някакви пари за тях, което да помогне на клуба. От “Левски” са спокойни, въпреки заплахите от страна на представителя на “Макрон” за България Георги Георгиев. Той твърди, че фирмата смята да заведе дело за шестцифрена сума, след като не е уважен договорът им. “Левски” подписа договор с Joma, като смята да използва тази екипировка през новия сезон. Тя вече е поръчана и пътува към България. Не е ясно дали обаче ще пристигне и подготвена за началото на тренировките в понеделник. “Сините” играха през миналия сезон с Nike, но стигнаха до културна раздяла с вносителя Sport Depot и двете страни се разделиха доста спокойно, въпреки значителните разлики в позициите, които също бяха на доста сериозна сума. “Левски” бе с Joma по време на 100-годишнината си, след което смени екипите. Почти сигурно е, че договорът на проектонационала Мартин Райнов няма да бъде подновен, след като той изтече с последния мач от първенството. В него “Левски” изненадващо загуби с 1:2 от странен състав на “Локо” (Пд) и така за първи път от 5 години насам няма да участва в евротурнирите.

„Меридиан мач“: Нападатели на Славия обмислят напускане

Двама от нападателите на Славия не изключват възможността да напуснат клуба за новия сезон и дори техни близки са влезли в контакт с други родни отбори, за да ги предложат. Става въпрос за Ивайло Димитров и Калоян Кръстев. Те са недоволни, че твърде често през сезона за пренебрегвани за сметка на племенника на действащата легенда Георги Петков. Вратарят е със статут на втори човек след Венци Стефанов в клуба. Косъма се отчете с изключително важни голове при победите срещу Левски на „Герена“, но и в последния мач със „сините“ той влезе от пейката, а титуляр бе Чунчуков. Добрите резултати и евентуалното класиране за Лига Европа обаче могат да сплотят колектива при „белите“, за които дълбочината в състава ще е ключова за преследване на още подобри резултати. Не е изключено след баража с Ботев да се организира разговор с ръководството, на който напрежението да бъде потушено. 

„Тема спорт“: Французин на проби в Ботев Пд, чакат се и двама бразилци

Селекцията в Ботев тепърва започва. В момента проби при канарчетата кара френски халф. Той направи първа тренировка с жълто-черните във вторник, готви се в тима и вчера. От клуба обаче пазят името му в тайна. Полузащитникът ще трябва в близките дни да убеди Ферарио Спасов, че заслужава договор. В Ботев очакват в близките дни да пристигнат и играчи в предни позиции - трябва да дойдат двама бразилци. Пловдивчани разкриха, че водят преговори за завръщането на вратаря Даниел Кайзер. В момента 28-годишният поляк е част от Шльонск. Той премина в клуба от Вроцлав като свободен агент през лятото на 2019-а именно от Ботев Пловдив. В новия си тим обаче е твърда резерва - така и не изигра официален  мач. Това е и причината Кайзер да се опита да разтрогне договора си с Шльонск. Ако успее да го стори, ще се върне при канарчетата. От Ботев нямат намерение да вадят трансферна сума за правата му. В двугодишния си престой при жълто-черните Даниел бе титуляр и записа 46 двубоя в първенството ни.

„Меридиан мач“: Бероец даде Динамо Букурещ на ФИФА

Футболистът на Берое Теди Мезаг се обърна към ФИФА и поиска обезщетение от няколко десетки хиляди евро от бившия си отбор Динамо Букурещ, французинът изигра 4 мача за „кучетата“ в края на 2018 година, след което се раздели с румънците. Мезаг ги обвинява, че раздялата е станала, след като от Динамо са подправили неговия подпис. Мезаг премина в Берое в началото на тази година и се превърна в твърди титуляр в центъра на отбраната на Димитър Димитров. Неговата роля се засили и след напускането на Туба, за когото все още се чака решението на белгийския Брюж, с който има договор до лятото на 2021 година. Димитър Димитров и неговите помощници усилено работят по селекцията за новия сезон, в който целта ще е класиране за Лига Европа.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки