Людмил Киров: Ако Дунав остане в елита, тежко му и горко

"За мен Монтана е по-добрият отбор спрямо Септември, по-трудният съперник ни се падна"

Людмил Киров: Ако Дунав остане в елита, тежко му и горко

 Бившият наставник на Дунав Русе – Людмил Киров, коментира продължаващите проблеми в отбора на „драконите”. Положителната новина от треньора е, че има информация, че футболистите на отбора са отпътували за София преди броени минути и все пак баражният мач срещу Монтана ще се състои, след като играчите са получили "част" от дължимото, което са си изработили досега. Все пак Киров призна, че ще е много тежко бъдещето на клуба от Русе, дори ако остане в efbet Лига и през следващата година.

Както е известно, в петък, 17-и юли, Дунав и Монтана ще се изправят един срещу друг в спор кой ще играе през новия сезон в елита на българския футбол.

Киров също така говори и за ситуацията при него след раздялата с отбора, като изрази благодарността си към ръководството на Лудогорец Разград. Причината е, че шампионът на България е позволил на младия наставник да посещава тренировките на „орлите” и да гледа как Павел Върба подготвя футболистите си.

„Не съм старши треньор вече, но съм заинтересован за отбора, тъй като съм русенец. Искам този отбор пак да се състезава в efbet Лига. Чувам се с някои от футболистите, имало е плащане и са тръгнали. Новото ръководство, на практика, не съществува. Има много работи, които искам да кажа, но не сега е моментът”, започна Киров.

“Не искам играчите да четат. Тръгнаха преди 30 минути (17.00 часа) за мача и среща ще има със сигурност, доколкото те ми казват. В платен отпуск съм до 20-и юли и все още се водя на работа в клуба”, акцентира Киров.

„В момента има треньор, който отговаря за мотивацията на играчите и да надъха играчите. Дано разберат силните и слабите страни на Монтана и вярвам, че са го направили. Труден мач ще е. Още докато бях треньор, бях запознат с двата съперника, тъй като бяхме сигурни, че ще играем бараж. За мен Монтана е по-добрият отбор спрямо Септември. Монтана е силен отбор, по-трудният съперник ни се падна. Септември ги напуснаха четирима основни футболисти, докато при Монтана се работи дългосрочно и отборът се окомплектова в последните 3-4 години”.

„Желая успех на футболистите на Дунав и дано запазят статута си в елита на България, но това ще е много трудно. Дори да остане отборът в efbet Лига, с оглед последните 10-12 месеца назад, просто тежко и горко”, алармира пред Гонг младият треньор.

„Истина е, че от две-три седмици посещавам тренировките на Лудогорец и съм благодарен на ръководството на отбора им. Видях много работи и съм млад треньор, който иска да се развива. Искам да науча нещо и благодаря на ръководството на Лудогорец за този шанс”, завърши Людмил Киров.

 

 

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки