Сензациите в пресата: Неделев остава в Ботев, изпусна златен дъжд от Трабзонспор

Разногласия в Пловдив за връщането на Кайзер, ЦСКА избра Евтимов пред чужденец, Левски плаща на служителите, Туба обърква плановете на Берое, Монтана взима двама от Дунав и още…

Сензациите в пресата: Неделев остава в Ботев, изпусна златен дъжд от Трабзонспор

Сензациите в пресата днес, неделя, 19 юли 2020 година:

„Меридиан Мач“: Неделев изпусна златния дъжд от Трабзонспор 

Макар и от Ботев да казват, че все още има шанс Тодор Неделев да бъде продаден в турския Трабзонспор, такъв почти няма, научи „Меридиан Мач“. Причината е, че турците са се отказали, защото им е омръзнало да чакат отговор от халфа. А са го чакали цели 7 месеца, като той дори не е погледнал офертата. Ако Неделев бе приел офертата, то за него щеше да има истински златен дъжд. Заплатата му на месец щеше да е около 90 000 евро, което прави над милион евро на година. В касата на „канарчетата“ пък щяха да влязат сериозните 1,5 млн. този момент щяха да са жизнено важни за клуба. Причината от Трабзонспор все пак да склонят да чакат толкова много време Неделев, е родният мениджър Несим Нешадов. Само неговите контакта са накарали турците, които ще играят в квалификациите на Шампионската лига, да дадат такъв картбланш на Неделев. „Меридиан Мач“ потърси за коментар самия Нешадов, който обаче отказа да говори по темата. Сега Неделев остава в Ботев и през следващия сезон, след който договорът му свършва. Така той ще може да подпише с друг клуб като свободен агент, като в касата на Ботев няма да влезе и стотинка, вместо 1,5 млн. евро, които щяха да платят от Трабзонспор.

„Тема спорт“: „Червените“ избрали Евтимов пред чужденец

ЦСКА е преговарял до последно с 2-ма вратари, разбра "Тема Спорт". В крайна сметка армейците са предпочели бившия национал Димитър Евтимов (26 г.) пред чужденец. Клубът е имал отправени оферти и към двамата, но е решено, че по-удачният вариант в случая е да се доверят на българин. В добавка Евтимов е привърженик на ЦСКА от дете и фактът, че е наясно с традициите, също е натежал при избора. Договорът със стража беше подписан в петък преди обед. Евтимов идва като свободен агент, тъй като контрактът му с третодивизионния английски Акрингтън изтече през юни. Вратарят не получи предложение за нов, тъй като кризата с коронавируса засегна сериозно финансите на британския клуб. Към Евтимов е имало интерес от Острова, но той е предпочел да отвори нова страница, вместо да продължава да се лута из долните дивизии там. Роденият в Шумен страж бе трансфериран в Англия от Чавдар Етрополе през 2011-а - в Нотингам Форест. За тези 9 години обаче записа едва около 75 официални мача, като смени куп отбори от 2-ра до 6-а дивизия, а игра и във втора португалска лига за Олянензе.

„Меридиан мач“: Левски дава заплата на служителите идната седмица
Служителите в Левски, които от доста време не са получавали заплати от клуба, може да вземат част от дължимите им пари в средата на идната седмица. Поне така се говори на „Герена“, където ситуацията по канцелариите е много тежка. Припомняме, че част от служителите на Левски напуснаха доброволно клуба, след като новите собственици не бяха доволни от раздутия щат. 

„Тема спорт“: Монтана взима двама от Дунав 

Монтана е напът да привлече двама футболисти на съперника, който победи за влизане в елита - Дунав Русе. Ръководството на новака е на финалната права на преговорите за халфа Ивайло Лазаров (28 г.). Той дойде при дракони-те преди година от Витоша Бистрица. През пролетта обаче от Монтана са влезли в контакт с играча, който е имал предложение и от Септември София. Очаква се през следващата седмица трансферът да бъде финализиран, Лазаров е играл още за Добруджа и Черноморец Балчик, Това бе негов втори престой при небесносините. Монтана ще се опита да вземе и нападателя на Дунав Русе Стефан Христов (29 г.). Той също премина при драконите през лятото на миналата година от Витоша Бистрица. През този сезон бе основна фигура за русенци, като в 29 мача вкара 7 попадения. Кариерата му мина още през Спартак Плевен, Любимец и Етър. Очаква се новакът в елита да привлече поне още 3 попълнения, но първо трябва да се види с кои играчи спортно-техническият щаб смята да се раздели.

„Тема спорт“: Разногласия при канарчетата за привличането на Кайзер
Треньорът на вратарите на Ботев Пловдив Лилчо Арсов заяви, че към момента евентуалното връщане на стража Даниел Кайзер няма да е оправдано. Това предизвиква определени разногласия в клуба, тъй като прокуристът Асен Караславов обяви, че се водят преговори с поляка пак да облече жълто-черния екип. "Аз мисля, че Кайзер не трябва да бъде привличан на този етап. Причината е, че и двамата ни вратари (б.р. - Янко Георгиев и Георги Аргилашки) са на по-добро ниво от него. Кайзер има договор и ще трябва да се плаща трансферна сума. Отделно заплатата му със сигурност ще трябва да е доста по-голяма от тези на настоящите ни вратари. Да не забравяме и как Кайзер си тръгна именно заради завишени финансови изисквания към клуба. За мен подобен трансфер към настоящата ситуация не е разумен. Това е моето становище и аз си поемам отговорността за него. Кайзер е добър вратар, но за 1 година има изиграни две контролни срещи", коментира Арсов.

„Тема спорт“: Ахмед Туба обърква плановете на Берое
Доскорошният защитник на Берое Ахмед Туба може да продължи кариерата си в отбор от словашкото първенство, твърдят белгийски издания, 22-годишният футболист е собственост на Брюж. През изминалия сезон Туба беше основен играч на Берое и при Александър Томаш, и при Димитър Димитров. Херо го използваше най-често като ляв централен защитник. Туба записа 16 участия в елита от октомври насам. Димитров на няколко пъти каза, че белгиецът му е обещал да се върне под Аязмото, но самият той беше скептичен към думите на играча. В случай, че Туба продължи в друг тим, Берое ще трябва да привлече и централен защитник. По принцип Димитров планира да смени схемата и да играе с 4-ма бранители, но това зависи от привличането на крила. В Берое чакат отговор от юношата на Монако Йоан Андзуана (23 г.), който е десен флангови нападател. 

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки