Сензациите в пресата: Германци и турци изпреварват Рейнджърс за Малинов

Левски освободи цял отбор юноши, ЦСКА и Лудогорец също искат Уесли Ната, Марков и Касабов дискутирали тв правата, Радуканов напуска Септември и още…

Сензациите в пресата: Германци и турци изпреварват Рейнджърс за Малинов

Сензациите в пресата днес, понеделник, 20.07.2020 година:

„Меридиан мач“: Германци и турци изпреварват Рейнджърс за Малинов
Няколко клуба продължават да спорят подписа на Кристиян Малинов. Халфът на ЦСКА е трансферна цел на шотландския гранд Рейнджърс, но в същото време от него се интересуват Стандард Лиеж, Мехелен и Витес. Агентът на българския национал - Марко Михалевич, разкри че има вариант Малинов да продължи кариерата си и в Германия или Турция. „Ситуацията е следната: поддържаме ежедневен контакт с Рейнджърс, но нямаме право да пренебрегваме и другите отбори, които искат да привлекат Кристиян. Той ще избере клуба, който му предложи най-добър проект за развитие. Малинов е амбициозен футболист и за него е важно да играе в амбициозен гим“, каза Михалевич пред „Спортал“. „Няколко пъти говорих със Стойчо Стоилов и Данаил Ганчев. Те са наясно, че Кристиян Малинов е готов да направи следващата стъпка в кариерата си. Моментът за трансфер е подходящ и от клуба са готови да се разделят с него. факт е, че Малинов е сред най-постоянните футболисти на отбора и си изгради солидна репутация“, добави той. „Искам да подчертая, че не сме преговаряли с Университатя Крайова. Това са спекулации и от този клуб не са се свързвали с нас. Държим връзка обаче с отоори от Германия и Турция, които също проявяват интерес към Малинов. Специално клубовете от Турция го следят от доста време. Колкото до Рейнджърс, потърсиха ни сравнително скоро. Шотландците харесват качествата на Кристиян и най-вече вече неговия манталитет да се бори до последно“, разкри още мениджърът на Малинов. От „Айброкс“ са готови да извадят 1,5 млн. евро за халфа.

„Тема спорт“: Марков и Касабов дискутирали тв правата

Изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков се срещна с временния президент на БФС Михаил Касабов, видя репортер на "Тема Спорт". Двамата бяха засечени в района на Софийския университет, като отиваха заедно в добро настроение към Борисовата градина. Двамата са обсъждали ситуацията с тв правата. Именно ЦСКА е един от трите клуба, наред с Левски и Септември Симитли, който се противопостави на предложения нов 5-годишен договор за излъчването на мачовете. Марков пък беше представителят на армейците в разговорите в сградата на БФС.

„Меридиан мач“: Жул Кейта може да влезе срещу Пирин
Гвинейското крило Жул Кейта се очаква съвсем скоро да подпише с ЦСКА. Нещо повече - днес или утре 21-годишният футболист трябва да пристигне в София, за да парафира своя контракт. Предполага се, че той може да влезе в игра срещу Пирин (Бл) в първата контрола на „червените“ от кратката лятна подготовка. Срещата ще се проведе на 25 юли от 19:00 часа на стадион „Българска армия“. Жул Кейта идва като заместник на продадения в МОЛ Фехервар Евандро да Силва. До момента в кариерата си африканецът е играл в Дижон и Ланс. През миналия сезон има само 5 мача за „жълто-червените“, които спечелиха промоция за френската Лига 1.

„Тема спорт“: ЦСКА и Лудогорец също искат Уесли Ната

Левски води битка за подписа на Уесли Ната с Лудогорец и ЦСКА, а в крайна сметка бразилският халф може да продължи кариерата си и в чужбина. Това заяви пред "Тема Спорт" собственикът на клуба Стойне Манолов. "Левски наистина е вариант за Ната. Но такава опция е всеки един от трите водещи клуба в България - и останалите го искат (б.а. ЦСКА). Опция е и чужбина. Досега обаче няма конкретна оферта отникъде. Аз няма да го пусна без пари. Част от издръжката на Царско село идва от продажба на играчи", каза Манолов. Изпълнителният директор Иво Андреевсеки добави, че се очаква развръзка по казуса да има до десетина дни. "Интерес към Уесли Ната има и от други клубове, а не само Левски. В момента сме в период на изчакване и ще изберем най-добрата оферта за него и клуба. Да, наистина сините проявяват сериозни намерения, но все пак ние трябва да мислим и да постигнем такъв резултат, който ще е най-добър за Царско село", заяви Андреевски пред Гонг. "Нямаме договорка с Левски, а имаме разговори. Има питания и от други клубове. Бъдете търпеливи. До десет дни ще има някаква яснота. Надявам се до 5-6 август да има развитие. Уесли заслужава хубаво бъдеще, защото показва много професионално отношение. Той е бразилец, но има и германски корени. Добър човек и футболист. От първия ден ни показа, че може да се разчита на него. Направи много силен сезон", каза Андреевски.

„Меридиан мач“: Левски освободи цял отбор юноши

Левски е освободил почти цял отбор юноши, обявиха запознати. Това се е случило със старшата възраст.

Става въпрос за футболисти, на които трябва да бъдат или са с договори, но „сините“ не могат да си позволят заплатите им. Освен това треньорът Георги Тодоров не смятал, че ще могат да се наложат при мъжете.

Макар и да е ясно, че на „Герена" ще разчитат на свои кадри през новото първенство. Такива са Деян Иванов, Илия Димитров и Атанас Кабов, които бяха преотстъпени на други отбори. Кабов обаче е желан и от Локо (Пд).

„Тема спорт“: Радуканов напуска Септември Сф

Старши треньорът Милен Радуканов ще напусне Септември София, след като не успя да изведе отбора до промоция в Първа лига. Радуканов се очаква да проведе среща в близките дни със собственика на столичани Румен Чандъров, на която да бъде официализирана раздялата. Септември ще има съвсем различен вид през следващия сезон във Втора лига и едва ли ще бъде в състояние да се бори за промоция. Милен Радуканов иска да бъде треньор на тим, който ще се бори за едно от първите три места във Втора лига. Ако специалистът получи такива гаранции може да промени решението си и да остане начело на Септември. Вероятността това да се случи е малка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки