Лацио се бетонира в Топ 4 след обрат срещу Каляри (ВИДЕО)

Милинкович-Савич и Имобиле донесоха успеха на "орлите"

Лацио се бетонира в Топ 4 след обрат срещу Каляри (ВИДЕО)
Лацио си гарантира място в Топ 4 на Серия "А" след домакински обрат с 2:1 срещу Каляри в мач от 35-ия кръг. "Орлите" имат вече 72 точки, с 11 повече от градския съперник Рома, който е пети. До края на сезона остават три кръга.
 
Джовани Симеоне изведе гостите напред в края на първото полувреме. Милинкович-Савич и Имобиле се разписаха за Лацио след почивката. Успехът сложи край на негативната серия на тима от 5 поредин мача без победа.
 
В третата минута Каляри получи фаул пред наказателното поле на съперника и Жоао Педро вкара гол, който обаче беше отменен заради засада на негов съотборник при изстрела към вратата.
 
Последва мощен натиск на Лацио. Вратарят Алесио Краньо направи поредица от невероятни спасявания след удари на Мануел Ладзари, Луис Алберто и Чиро Имобиле. Топката обаче така и не се озова в мрежата на гостите.
 
Вместо това в самия край на полувремето Каляри откри резултата. Артур Йоница получи в наказателното поле и върна за Джовани Симеоне, който стреля и след рикошет кълбото се оплете в мрежата за 0:1.
 
"Орлите" обаче започнаха силно в торото полувреме и набързо обърнаха нещата в своя полза. Още в 47-ата минута една лошо изчистена топка попадна в Сергей Милинкович-Савич, който с бомбен шут я заби във вратата за 1:1.
 
В 60-ата минута Луис Алберто пусна пас в коридор да Имобиле, който напредна в пеналта и с удар от малък ъгъл вкара за 2:1.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки