Сензациите в пресата: Желан от Лудогорец се готви сам, няма решение за казуса му

Вижте всичко най-интересно от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Желан от Лудогорец се готви сам, няма решение за казуса му

 Най-интересното от днешния спортен печат, 24-ти юли, петък:

Тема Спорт: Желан от Лудогорец се готви сам, още няма решение за казуса му

Желаният от Лудогорец Бернард Текпетей се готви усилено за новия сезон. Той води занимания във фитнеса с личен треньор. Мистреия е обаче къде ще играе ганаецът. Текпетей е собственост на Шалке 04, но има договор за преотстъпване в изпадналия от Бундеслига Фортуна Дюселдорф за още един сезон. Футболистът обаче твърдо заяви, че няма да играе повече при теньора на Фортуна Уве Рьозлер.

От Дюселдорф контрират, че крилото си има договор и е длъжен да се яви за старта на подготовката в понеделник, 27 юли. Фортуна дори заплаши Текпетей, че ще го санкционира, ако не се присъедини в уречения ден. От Дюселдорф също така коментираха, че ще искат финансова комепнсация, ако в крайна сметка ганаецът напусне. Така, ако Лудогорец много настоява да вземе Текпетей, може да се наложи да плати и на Шалке 04, и на Фортунда. Все пак се очаква да се намери решение и крилото най-вероятно ще бъде преотстъпено в Разград.


Тема Спорт: Гонзо и Феро избраха новата топка за елита

За пета поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският футболен съюз и Българския спортен тотализатор подкрепиха клубовете от Първа лига с топки. Изпълнителният директор на БСТ Любомир Петров и и.д. президентът на БФС Михаил Касабов подписаха спонсорски договор на стойност 200 000 лв, с които ще бъдат закупени общо 1296 кожени кълба. С тях ще се играят мачовете от новия сезон 2020/21. 

От началото на шампионата ще бъде използвана официалната топка, с която трябваше да се играят мачовете на Европейското първенство по футбол, отложено заради пандемията от коронавирус. След обявена от БФС обществена поръчка, спечелена от фирмата с най-добро предложение, бяха осигурени 1296 броя Adidas Uniforia Euro 2020. Те ще бъдат предоставени на футболните клубове и тренорската школа на БФС в следващите дни, съобщиха от централата. 

Получени бяха 4 офери, като изборът бе направен от техническия комитет на БФС, който се председателства от техническия директор на централата проф. Лъчезар Димитров, а в състава му влизат националните селекционери Георги Дерменджиев и Александър Димитров, наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов и спортно-техническият директор на Локо (Пловдив) Георги Иванов.
 

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки