Акрапович: Дайте ми Левски, три хиляди лева за заплати и отборът ще експлодира

"Чувствам се много добре в Пловдив. Мисля само за Локомотив и искам още дълго да остана"

Акрапович: Дайте ми Левски, три хиляди лева за заплати и отборът ще експлодира

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович отправи интересно предложение към Левски. Босненският специалист говори пред Канал 3 по повод финансовата криза при "сините" и липсата на пари за трансфери и заплати за нови попълнения.

 
Специалистът, който изведе Локомотив в две поредни години до Купата на България разкри, че именно това е неговия подход за привличане на футболисти. Да не се плащат огромни заплати и комисионни на мениджъри.
 
„Левски си е Левски. Дайте ми Левски и три хиляди лева за заплати и отборът ще експлодира. Всичко е до желание. Ако върнеш феновете и има бомбастична атмосфера, както искам да направя сега в Локомотив, всичко е възможно. Аз започнах в Пловдив, точно по този начин. Не исках да плащаме големи заплати и пари на мениджъри. Ако тръгнат п отази посока, Левски пак ще бъде този Левски, който трябва да бъде. Това е един отбор, който винаги ще го има и се надявам нещата там да се оправят по скоро“, заяви Акрапович.
 
„Ето на телефона имам много предложения за играчи, които искат да дойдат. Само трябва внимателно да ги избереш. Футбола отива към атлетика и трябва да се търсят атлетични играча. Още повече пък към Левски, който е бранд и привлича внимание. За мен е задължително играчът да мине проби, защото е важно не само качествата, които притежава, но и характерът му. Чувствам се много добре в Пловдив. Тук хората живеят за клуба. Мисля само за Локомотив и искам още дълго да остана в клуба”, добави още той.
 
„Всяка награда е хубава, дава ти стимул за бъдещи успехи. Слагам ги във витрината и ги показвам на децата. Половината ми отбор беше под карантина и ни затрудни в последните мачове. Бях дал на играчите да тичат докато бяха в изолация, шегувам се! Имаха план и караха колела вкъщи. Надявам се да играем добре във финала за Суперкупата. Най-важният мач е винаги следващият. Няма значение дали играем срещу Марица, Ботев или Лудогорец", каза треньорът на "черно-белите".
 
"Оферти има към нашите играчи. Но когато чуят колко искаме се отказват. Играчите показаха сериозни качествата и няма как да ги продадем за малка сума. По-добре да останат и да вдигнат още цената си.  Нужни са ни още играчи за да увеличим ширината на отбора. Вратарският пост ни е най-стабилен. Когато виждаш как единия излиза и пожелае успех на другия това показва, че атмосферата в отбора е на много високо ниво. Целта винаги ни е да играем хубав футбол. Смених системата за да играем офанзивно и да радваме хората. В един мач всичко е възможно. Миналата година срещу Страсбург показахме, че сме равностойни, а те са отбор с огромен бюджет. Не се плашим от никого, имаме силни играчи, играем добър футбол и чакаме жребия", заяви Акрапович.
 
"Христо Крушарски не поставя цели. Той винаги говори с оптимизъм. Повечето хора мисля, че нещата, които говори не могат да се случат, но ние му вярваме. Не ми е цел да затварям устата на критиците. Нека има критика, но да бъде градивна. Аз се уча от тях и ставам по-добър. Няма как да съм физкултурник. Всяка тренировка се използва топка. Играем добър футбол и работата ми се показва на терена. Берое и Славия показват добри неща има и още отбори, който ще се борят за първата шестица", добави той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки