Брендън Роджърс: Дори да не се класираме за Шампионска лига - страхотен сезон

Напрежението е в лагера на Манчестър Юнайтед, смята треньорът на Лестър

Брендън Роджърс: Дори да не се класираме за Шампионска лига - страхотен сезон

Предстоящият мач между Лестър и Манчестър Юнайтед е много по-важен за „червените дяволи“ и те ще бъдат отбора, който е под напрежение.

Това смята мениджърът на Лестър Брендън Роджърс преди неделния сблъсък на "Кинг Пауър Стейдиъм", който е пряка битка за квота в Шампионската лига.

„Лисиците“ са пети и имат 62 точки, с една по-малко от четвъртия Челси и третия във временното класиране Юнайтед, така че при успех или реми и загуба на „сините“ от Уулвърхемптън ще финишират в топ 4.

"Имайки предвид мястото, от което започнахме, и това, от което влизаме в последния мач, не мисля, че играчите могат да дадат нещо повече. Да, можехме да постигнем по-добри резултати в някои мачове, но този кораб вече отплува. Всеки отбор ще погледне назад към резултатите си през сезона и ще мисли къде би могъл да вземе повече точки. Това, което играчите направиха до този момент, е брилянтно. Сега те имат шанс да постигнат резултат, за който ще чуе цял свят", посочи Роджърс.

"Бихме искали да играем в Шампионската лига, но когато си клуб като Манчестър Юнайтед, или друг от водещите отбори, ти трябва да бъдеш в този турнир поради ред причини. Това е ясно, бихме искали да бъдем в турнира и ще направим всичко възможно. Ако не успеем, то тогава пак ще сме направили добър сезон в първата година, в която сме били заедно. Когато си на тяхното ниво по разходи и всичко останало, е изключително важно да бъдеш в турнира и това носи различно равнище на очаквания. Затова Манчестър Юнайтед ще е под по-голямо напрежение от Лестър", допълни бившият мениджър на Ливърпул.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки