Марек обърна Ботев Ихтиман за едно полувреме

Успехът е трети за дупничани в контролите

Марек обърна Ботев Ихтиман за едно полувреме
Трета победа в контролите записа отборът на Марек. Дупничани надделяха с 4:2 над тима на Ботев (Ихтиман) в проверка, играна на стадион „Бончук“.
 
Очакванията за лесна победа на домакините не се оправдаха. Те явно бяха подценили съперника и с голове на Георги Божилов (20) и Кристиян Димитров (35) Ботев се прибра на почивка с два гола аванс.
 
След почивката домакините показаха истинското си лице. Явно си бяха взели поука от забележките на  треньора Светльо Георгиев на почивката. В 51-ата минута Веско Любомиров бе изведен пред наказателното поле на гостите , овладя топката, напредна и от десетина метра я изпрати в мрежата на гостите. 11 по-късно Димитър Владимиров влезе на скорост отдясно и с диагонален шут прати топката в далечния ъгъл за 2:2. В 72-ата минута десният защитник Христо Каймакански се включи в помощ на нападението, центрира чудесно в наказателното поле на Ботев и там с глава Димитър Панталеев  направи резултата 3:2 за Марек. В 83-та минута Христо Каймакански получи топката по десния фланг и я изпрати неспасяемо във вратата на гостите за 4:2.
 
Пропуски за отбора на Марек през втората част на срещата направиха Димитър Чечев, Димитър Владимиров и Димитър Панталеев.
 
"Доволен съм от играта на нашите футболисти само през втората част на срещата. Явно си взеха поука от забележките, които направих на почивката и заиграха така, както аз желая. Имаше раздаване до край на терена, желание за победа , спазване на техническата дисциплина", обясни треньорът на домакините Светльо Георгиев.
 
"Доволен съм от играта само през първата част на срещата, когато на терена бяха титулярните ни футболисти. След почивката дадох шанс за игра на дошлите на проби футболисти, които ме разочароваха и така се стигна до загуба за нас и победа за Марек, каза треньорът на Ботев - Валери Свиленов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки