Григор Димитров стартира със загуба във Франция (ВИДЕО)

Българинът беше пометен от Ришар Гаске в първия си мач след коронавируса

Григор Димитров стартира със загуба във Франция (ВИДЕО)

Григор Димитров загуби от Ришар Гаске в първия си мач от демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, който се провежда във Франция. Представителят на домакините успя да пречупи българина с 4:0 четвъртини - 10:15, 10:13, 11:14, 10:18. 

 
Както вече стана ясно форматът на надпреварата е съвсем различен от това, което сме свикнали. Мачовете се играят в 10-минутни четвъртини, а победител в четвъртината става тенисистът, който е спечелил повече точки след изтичането на десетте минути. Ако обаче резултатът е равен, 2:2 четвъртини, се играе решаваща пета част, а победител е онзи, който спечели две поредни точки. 
 
Турнирът Ultimate Tennis Showdown е създаден от треньора на Серина Уилямс - Патрик Муратоглу. Целта на французина е да привлече млади фенове към спорта и именно заради това форматът на надпреварата е такъв. Освен това по време на мачовете тенисистите имат възможност да използват специални UTS карти, които могат да им помогнат при печеленото на точки. 
 
Гришо загуби първата четвъртина след 10:15 точки. Той започна малко по-слабо четвъртината, но успя впоследствие да изравни. Въпреки това Гаске се оказа по-добър и успя да спечели четвъртината. 
 
Втората четвъртина започна по-обнадеждаващо за Григор, но Гаске поведе с 3:6, а след това и с 5:9. При 9:11 Гришо активира своята UTS карта winners count x3 (утроява спечелената точка), но не успя да се възползва от ситуацията и загуби частта на косъм с 10:13.
 
Две минути преди края на третата част Гаске водеше с 7:11 точки и сякаш всичко бе предрешено. Малко след това французинът удвои точките с помощта на картата x2 next point counts и резултата набъбна още повече в полза на французина. До края на частта Гришо нямаше много шансове, тъй като времето го притискаше и Гаске спечели и тази част с 11:14. 
 
През четвъртата част, която се изигра просто за протокола, френският тенисист отново доминираше и успя да спечели след 10:18.
Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки