Александър Димитров: Младежите до 21 имат манталитета на играчите от САЩ 94

"Те не се притесняват при посрещането на предизвикателствата"

Александър Димитров: Младежите до 21 имат манталитета на играчите от САЩ 94

 Селекционерът на младежкия национален отбор до 21-годишна възраст Александър Димитров седна в предаването "Събуди се" на NOVA, за да говори по много различни теми за себе си и българския футбол.

Димитров призова всички да се отнасят с бдителност към коронавируса, след като и самият той го изкара преди броени седмици. Селекционерът сподели отделно от това надеждата си, че настоящата гарнитура от играчи ще успеят най-после да счупят каръка и да класират България за младежки форум до 21-годишна възраст.

Бившият наставник на Берое не спести суперлативи за водените от него състезатели, сравнявайки менталната им устойчивост и амбиция с тази на играчите, направили чудото на Световното първенство в САЩ през 1994-та година.

„Имам апел към хората и той е да се отнасят сериозно към COVID-19, защото е страшен вирус. Не е за подценяване, защото в България масово пренебрегваме опасността и мерките за сигурност. Това ме кара да си мисля, че ако не се спрем ще регистрираме много болни и много жертви. В този труден момент за мен много хора доказаха приятелството си към. Благодаря им сърдечно“, започна Димитров.

„Потискащо е, че 30 години младежкият национален отбор не се е класирал за европейско първенство. Искаме да нарушим тази тенденция. Тези играчи имат опит и се надявам да можем да нарушим черната тенденция. Това е бъдещето и на българския футбол, защото тези момчета трябва да играят редовно и в клубовете си, за да са на световно ниво“.

„Имам голямо уважение към Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов, Димитър Димитров и редица други. Искам да благодаря и на Иван Колев, който ме въведе във футболното треньорство. Като негов асистент преживях първия си голям футболен форум в Индонезия“.

„В Берое и в Локомотив Горна Оряховица винаги идвах първи на тренировките и напусках последен, след целият персонал. Тук работата не е толкова ежедневна, но отново отговорността е голяма, вероятно и по-голяма, защото се защитава някаква национална кауза“.

„Мисля, че отборът, който имам привилегията да водя в момента, има коренно различен манталитет от масата български футболисти. Те не се притесняват при посрещането на предизвикателствата и това вероятно е в резултат на класирането за европейските първенства до 17 и до 19-годишна възраст. Мисля, че тези момчета имат манталитетът на играчите от САЩ 1994-та", завърши българският специалист.

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки