Втора загуба за Григор Димитров във Франция (ВИДЕО)

Българинът беше на крачка от обрат срещу Фелисиано Лопес, но силите му не стигнаха

Втора загуба за Григор Димитров във Франция (ВИДЕО)

Григор Димитров допусна втора поредна загуба на демонстративния тенис турнир Ultimate Tennis Showdown, който се провежда във Франция. Българинът отстъпи на Фелисиано Лопес с 2:3 четвъртини - 10:17, 15:14, 16:12, 12:16, 0:2.

 
Както е известно турнирът има по-различни правила. Играят се четири четвъртини по 10 минути и който има повече точки след всяка от тях печели. Ако след 40-те минути резултатът е равен, се играе допълнителна част, в която целта е да се запишат две поредни точки, както се случи и в днешния двубой.
 
Българинът има за какво да съжалява, тъй като показа добър тенис и дори беше близо да осъществи обрат. В крайна сметка при 2:2 се наложи сблъсъкът да бъде решен с бърз тайбрек. 
 
Димитров загуби и шанс да се класира за 1/2-финалите на турнира, след като има актив от 0-2 в Група "А". Активът на Лопес пък е две победи от два мача и на практика той се класира в следващата фаза на надпреварата.
 
В събота топ тенисистът ни претърпя поражение в дебютния си мач на турнира. Григор загуби от 50-ия в света Ришар Гаске с 0-4 (10-15, 10-13, 11-14, 10-18). Двубоят бе първи за българина след неговото възстановяване от Covid-19. За световния №19 остава мач срещу Алексей Попирин, който е в същия поток.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки