ПРИЗНАНИЕ: Димитър Илиев спечели приза "Футболист на футболистите"

Акрапович бе избран за най-добър треньор, Филип Кръстев бе обявен за най-добър млад играч

ПРИЗНАНИЕ: Димитър Илиев спечели приза "Футболист на футболистите"

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев спечели 19-ото издание на анкетата "Футболист на футболистите" за сезон 2019/2020, която се организира от Асоциацията на българските футболисти. Допитването е единственото по рода си в страната, защото в него участват играчите от Първа и Втора лига, като те сами избират най-добрия измежду тях за настоящия футболен сезон.

Димитър Илиев събра най-много гласове във вота, а негови подгласници станаха Тодор Неделев от Ботев (Пловдив) и Антон Недялков от Лудогорец.

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

За втори път в 19-годишната история на анкетата "Футболист на футболистите" победителят съвпада с избора на спортните журналисти за Футболист номер 1 на България за съответната година. Предишният подобен случай бе Георги Миланов от Литекс през сезон 2012/2013).

За най-добър треньор футболистите избраха Бруно Акрапович, който изведе Локомотив (Пловдив) до втора поредна национална купа. Босненският специалист е едва вторият чужденец, печелил анкетата, след Миодраг Йешич (сезон 2004/2005). Подгласници на Бруно Акрапович станаха Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море).

Любопитно е да се отбележи, че Локомотив (Пловдив) повтаря двойната си победа в анкетата след своя шампионски сезон 2003/2004 година, когато за "Футболист на футболистите" е избран Мартин Камбуров, а треньор номер 1 става Едуард Ераносян.

За най-добър млад играч беше избран Филип Кръстев от Славия.

За най-добра футболистка бе определена Ивана Найденова (НСА), а най-добрият футболист според ИНСТАТ индекс е звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Тази година анкетата за първи път се проведе онлайн, а заради пандемията от COVID-19 няма да има тържествена церемония с награждаване на призьорите. Организаторите от Асоциацията на българските футболисти ще връчат наградите на победителите поотделно.

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки